Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La mascareta serà obligatòria a Catalunya a partir del 9 de juliol

El Procicat ha donat llum verda a l'obligatorietat de la mascareta a partir dels 6 anys, hi hagi o no distància de seguretat

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La consellera de Salut, Alba Vergés, anunciava dimarts la proposta de fer obligatòria la mascareta, es pugui o no garantir la distància de seguretat. La mesura, que des d'avui ja compta amb l'aprovació de la Generalitat i el Procicat, es posarà en marxa a partir de dijous per a tots els catalans majors de 6 anys. Un "cert relaxament de la població" i el rebrot de la zona de Lleida han fet reaccionar al govern català i fer més estrictes normes com l'ús de la mascareta, fins ara només obligatòria si no es podia assegurar la distància de seguretat. "la norma geneal és que tothom surti de casa amb la mascareta", ha recalcat Vergésen la compareiença als ciutadans.

Excepcions i multes

Si la mascareta és obligatòria més enllà de poder complir amb la distància mínima de seguretat, en quines situacions ens podrem alliberar d'aquest element? La mesura aprovada contempla que deixa de ser obligatòria en el moment que grups estables de convivència comparteixin espai, això inclou els habitants d'una casa o casals i escoles, ja que en aquests llocs el mateix grup d'infants és sempre el mateix. Tampoc serà obligatori durant la pràctica esportiva. I a la platja? Vergés dimarts ja va platejar que cal comptar amb la mascareta de camí a la platja però una vegada allí encra està per concretar si serà o no oligatori fer-ne ús.

L’incompliment de la norma comportarà una sanció de 100 euros per a qui no la porti

NO T'HO PERDIS: Mascaretes amb dissenys originals

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat