Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La millor botiga de còmics del món és a Barcelona

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

La notícia va saltar als mitjans de comunicació dissabte passat, però val la pena tornar-hi: la botiga Norma Comics ha guanyat el premi Eisner al Comic-Con de San Diego a la millor llibreria internacional. Aquest premi – de fet el més important en la indústria d'àmbit nord-americà i segurament un dels dos més importants del món, amb el saló d'Angulema– el va guanyar després de destacar primer entre vint llibreries de tot el món, i ser escollida entre cinc finalistes de cinc nacionalitats diferents: Espanya, Portugal, el Regne Unit, Irlanda i Estats Units.

Dels 1000 m2 de Norma a Passeig de Sant Joan –una botiga que té un bar-restaurant que està la mar de bé, per cert– el jurat n'ha valorat aspectes com la diversitat de productes, la implicació en la divulgació cultural, la inversió en innovació, el disseny o la col·laboració en accions socials. Poca broma: ha rebut l'Oscar dels còmics, un premi que el mateix Will Eisner va proposar a principis dels anys 90 per reconèixer el paper de la industria en la creació de vincles entre lectors i creadors.

I aquest és l'assumpte: els vincles. A vegades tinc la sensació que no valorem el que tenim a l'abast de la mà. La industria del còmic espanyol i català arrossega una mala salut de ferro endèmica, on més sovint que a vegades els artistes han d'anar a França o Estats Units per tenir un sou estable i digne. I malgrat això i les crisis cícliques, la botiga i l'editorial no ha parat de créixer d'ençà la seva creació, l'any 1983.

Norma Comics
Norma Comics

Però enlloc d'haver-se convertit en un gegant impersonal, la botiga-magatzem és un monstre que combina l'exhaustivitat amb l'atenció i el tracte d'una botiga petita, exercit per un personal que coneix i estima el què ven. Per qui escriu, un dels grans plaers de la vida és deixar que t'engoleixi Norma, Freaks o la seva veïna Gigamesh, especialitzada en llibres de terror i fantasia, on pots entrar i perdre la noció del temps. Tenim algunes de les millors botigues de còmic del món a Barcelona: sis-plau, valoreu-les i afavoriu-les per damunt dels grans magatzems o la compra per Internet. El factor humà té beneficis que no es paguen amb calés.

Últimes notícies

    Publicitat