Notícies

La millor sala per veure Avatar 2 a Espanya és a Barcelona

Dolby 3D, 48fps, doble projector làser a 4K i Dolby Atmos... tot això està a la millor sala de cinema per veure la pel·lícula. Us expliquem quina és (segons Sala Abierta)!

Escrit per
Mireia Servitje
Estudiant en pràctiques
'Avatar, el sentit de l’aigua'
Foto: 'Avatar, el sentit de l’aigua'
Publicitat

Poques hores després de l'estrena, l'esperada pel·lícula 'Avatar: El sentit de l'aigua', la seqüela de la pel·lícula de James Cameron que va reviure el 3D fa tot just 13 anys, ja genera debats sobre en quin format s'hauria de veure: al clàssic 2D o seria millor veure-la en 3D? Ha de ser amb projector làser? Amb sistema de so Dolby Atmos? Totes aquestes preguntes les ha respost la pàgina Sala Abierta

Anem per parts. Tal com expliquen a l'article, 'Avatar: El sentit de l'aigua' ha estat rodada amb una càmera Sony CineAlta Venice 3D que, com el seu nom indica, vol dir que està per al 3D amb alta freqüència d'imatge a la pantalla, és a dir, que la pel·lícula es projecta a una velocitat superior de la qual es projectaria una pel·lícula convencional (normalment són 24 fotogrames per segon i en el cas d'Avatar en són 48).

Continuem. Sobre la imatge, diuen que hem de parar atenció a quin tipus de projector té la sala on anirem. Des de fa anys els projectors de cinema focalitzen la llum a través d'un arc de xenó entre 3.000 i 6.000 watts. El problema, però, és que després d'unes 200 hores la llum perd potència i és quan les imatges projectades es veuen més apagades, i fosques. Hi ha dues solucions a aquesta qüestió: canviar el llum o tenir un projector làser, que, a part d'oferir-nos imatges més nítides i brillants, amb els colors més clars i profunds, no perd potència.

Cinema buit
Foto: Shutterstock

Per tant, de moment hem dit que necessitem una sala 3D amb HFR i a resolució 4K mitjançant un projector làser. 

Segons diu Sala Abierta, tot i que la pel·lícula estigui rodada amb unes mesures de 1.90:1, que són les habituals en cinemes IMAX, i que, en conseqüència, l'experiència probablement és millor en una d'aquestes sales, en aquest cas, el film ha estat creat en dos formats: FLAT (1.85:1) i SCOPE (2.39:1). Cada cinema té l'opció d'escollir el format que prefereixi o millor li vagi tenint en compte la mida de la pantalla del cinema, però si no s'hi adapten poden perdre fins a un 26% d'imatge per dalt i per baix.

Per acabar, doncs, hem de parlar del so. En aquest aspecte, 'Avatar' no es diferencia gaire d'una altra pel·lícula, la veritat. Hi ha l'opció de Dolby 5.1, què és la base de qualsevol sala típica, Dolby 7.1 i Dolby Atmos amb els 64 canals que ens proporcionen el millor so i el de les sales IMAX, que utilitzen un sistema de so propi de 12 canals.

Resumim: Com s'hauria de veure Avatar 2 per tenir la millor experiència? En una sala amb una pantalla tan gran com sigui possible, que es projecti en 3D HFR a través d'un projector làser amb resolució 4K i que l'escoltem a Dolby Atmos. I, encara més important: Sala Abierta ens explica on podem trobar una sala amb totes aquestes característiques: La del Cinesa Diagonal Mar de Barcelona. També afegeixen que potser la sala ideal on veure el nou film de James Cameron és la sala Luxe al Cinesa de La Maquinista. És l'única a Espanya capaç de reproduir pel·lícules a Dolby Vision, un sistema que té un rang dinàmic impressionant i destaca pels colors i contrastos. A més, compta amb una pantalla de 20 metres, so Dolby Atmos amb altaveus camuflats per no perdre acústica i dos projectors làser que reprodueixen la pel·lícula a resolució 4K en HFR. És una mica més cara que altres sala (14 € entre setmana i 14,40 € els caps de setmana), però si voleu veure la pel·li de Cameron en tota l'esplendor us valdrà la pena.

NO T'HO PERDIS: Hem vist 'Avatar 2' i (malgrat els defectes) és espectacular

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat