Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Model torna a obrir gratis per a tothom

Després de més de dos anys aturades per les restriccions de la Covid, tornen les portes obertes a la històrica presó

Escrit per
Clara Tórtola Escámez
Publicitat

Tornen les portes obertes a La Model. I ho fan recuperant les visites lliures i gratuïtes per a tota la ciutadania. L’única cosa que cal fer és acostar-se a l’antiga presó en els horaris corresponents, ja que no cal reservar entrada prèviament.

Això vol dir que es podrà recórrer lliurement l’emblemàtic edifici inaugurat el 1904 i serà possible visitar-ne tots els seus llocs més destacats: els patis, les galeries, les cel·les o el panòptic central.

Els horaris de les portes obertes són els divendres de 16 h a 18 h, els dissabtes de 10 h a 14 h i de 16 h a 18 h, i els diumenges de 10 h a 14 h. Queden exclosos els dies 11 i 24 de setembre, el 25 de desembre, el dia 1 i el 6 de gener, el 7 i 9 d’abril i el 24 de juny, ja que són dies festius.

La Model
Foto: Josep Maria de Llobet / Ajuntament de Barcelona

A més, les portes obertes conviuran amb visites guiades que es realitzen de manera habitual i que també són gratuïtes, per les quals cal reservar entrada prèviament a la web de La Model. Per altra banda, l’Ajuntament també ofereix diverses visites guiades per a estudiants i escoles, els qui també poden fer la reserva a través de la pàgina web.

La Model
Foto: Josep Maria de Llobet / Ajuntament de Barcelona

L’any 2018 va marcar l’inici de transformació de La Model, ja que començava una nova etapa per a integrar l’antiga presó a la ciutat. L’edifici, començat a construir l’any 1887 i posat en funcionament el 1904, va rebre aquest nom perquè havia de ser un centre modèlic en el tracte als presos, que havien de poder tenir una vida digna.

La Model
Foto: Ajuntament de Barcelona

La presó va estar en funcionament durant 113 anys, abastant els períodes de la Restauració, la dictadura de Primo de Rivera, la Segona República, la Guerra Civil, el Franquisme i la democràcia. Es calcula que l’any 1940 va arribar a haver-hi uns 13.000 interns. Finalment, la presó va tancar el juny de 2017, moment amb què comptava amb 929 presos que van ser traslladats a altres centres penitenciaris.

NO T'HO PERDIS: Així són les noves portes del Liceu creades per Jaume Plensa

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat