Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La nova sèrie de Netflix retrata el món de l'heroïna a Barcelona

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Les drogues viuen un moment gloriós a l'audiovisual i a Netflix ho saben. 'Narcos' és la seva producció internacional més vista a Espanya. 'Fariña', producció d'Atresmedia sobre el narcotràfic a Galícia, basada en el llibre homònim de Nacho Carretero, ha estat un èxit de públic també per a Netflix, que l'explota internacionalment. La popular plataforma d'streaming ha descobert la gallina dels ous d'or i ja té una nova producció pròpia que torna a l'univers de la droga: la sèrie es diu 'Hache' i tracta sobre el tràfic d'heroïna a la Barcelona dels anys 60; anys abans del boom d'addicció que va viure la ciutat durant els anys 70, 80 i fins i tot part dels 90.

Javier Rey
© Netflix

Aquesta nova ficció, un 'thriller' inspirat en fets reals, té com a protagonistes Adriana Ugarte ('Palmeras en la nieve', 'Julieta') i Javier Rey ('Velvet', 'Fariña'). S'estrenarà al 2019 i constarà de 8 capítols de 60 minuts. Darrere d''Hache' hi ha la productora audiovisual Weekend Studio (un dels seus productors, Tomás Cimadevilla, està darrere de grans èxits comercials com 'El otro lado de la cama' i 'Días de futbol') i firma el guió Verónica Fernández, amb una trajectòria de més de vint anys al sector, implicada en els guions de sèries com 'Hospital Central', 'Cuéntame' i 'El Príncipe'.

 
'Hache' arriba en un moment en què l'heroïna torna a estar en boca dels ciutadans i mitjans de comunicació –l'augment de narcopisos al Raval n'és un exemple– i que coincideix també amb les conclusions de l'últim Informe Mundial sobre les Drogues fet per l'ONU, que alertava sobre l'augment del tràfic i el consum d'heroïna a Europa i concretament, a Espanya.

Últimes notícies

    Publicitat