Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Patum de Berga s'ajorna!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Ha arribat el moment que temia tota la Catalunya interior i el contingent barceloní de pixapins –amateurs i professional– en ple: l'Ajuntament de Berga anuncia que posposa La Patum de 2020, que havia de celebrar-se del 10 al 14 de juny, i a partir d'ara treballa per a què tingui lloc aquest setembre.

Segons explica l'Ajuntament de Berga, a més de la crisi sanitària derivada de la pandèmia de Covid-19, "la suspensió també respon al fet de no poder garantir que la celebració es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i en formen part". 

El consistori berguedà aclareix que la previsió és poder celebrar La Patum durant el mes de setembre, sempre que les circumstàncies ho permetin. En aquest sentit, diu, "s’està contactant amb els diferents agents per poder tancar una data com més aviat millor, tenint en compte els diferents esdeveniments relacionats amb la celebració de la festa, que va més enllà dels cinc dies de Corpus". La Patum és una festa transversal: és Patrimoni Immaterial de la Unesco, i en el seu moment de màxima ebullició, 6.666 persones omplen de gom a gom la Plaça de Sant Pere  (segons va calcular un estudi d'alumnes berguedans de l'ESO, un resultat estrany i pertorbador, si tenim en compte que parlem d'una festa que celebra el cos de Crist!). 

L’Ajuntament de Berga també resta a l’espera de saber quines són les indicacions i recomanacions dels Departaments de Salut i Cultura de la Generalitat de Catalunya per poder determinar la celebració o no de La Patum d’enguany. I no descarten que, segons la situació, s'hagi de suspendre definitivament aquest any. Si van mal dades, ens haurem d'acontentar amb anar a visitar la Casa de la Patum


NO T'HO PERDIS: 50 coses per fer a casa mentre duri el confinament

Últimes notícies

    Publicitat