Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La primera botiga de caganers del món obre a Barcelona

L'establiment, situat al barri Gòtic, vol desestacionalitzar la coneguda figura del pessebre català

Escrit per
Mar Baró
Publicitat

Al mal temps bona cara. Mentre cada vegada hi ha més negocis orientats al turisme que es veuen obligats a abaixar la persiana a causa de la pandèmia, altres s'aventuren a encetar nous projectes. Aquest és el cas de l’empresa Caganer.com, que ha obert aquesta setmana la primera botiga del món especialitzada en la venda de figures de caganers, el personatge típic de la tradició nadalenca catalana que fa les seves necessitats en algun racó del pessebre. L'objectiu? Desestacionalitzar la figura i convertir-la en un record per als que visiten Catalunya sigui quina sigui l'època de l'any. 

Nova botiga El Caganer
Foto: El CaganerNova botiga El Caganer

L’establiment, situat al barri Gòtic de Barcelona (carrer Banys Nous, 4), compta amb l’exposició dels prop de 530 caganers que tenen a la col·lecció, a més d’una petita mostra del procés de creació i dels estris que es fan servir. Exposen totes les peces i col·leccions al seu catàleg de venda en línia, i volen convertir-se un espai didàctic i divulgatiu per a donar a conèixer la figura del caganer

L’empresa gironina fa 29 anys que elabora figures de fang que converteixen personatges famosos del món de la política, artístics, esportius o de la ficció en caganers. Tenen les rèpliques de Carles Puigdemont, Leo Messi, Fernando Simón, Rosalía, Barack Obama i Donald Trump, d'entre d’altres.

Les figures s’elaboren d'una en una de manera artesanal i, fins ara, només es podien trobar al taller que l’empresa té a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), en fires i mercats de Nadal i en botigues de souvenirs. 

NO T'HO PERDIS: La guia de Sant Jordi 2021 a Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat