Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La primera botiga de menjar viu del món és a Barcelona i triomfa

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Abans de continuar llegint ja us avisem que no es tracta d'una botiga d'animals vius a mode de purgatori abans d'anar a l'escorxador ('Fiqui'm aquest vedell a tires i doni'm els ossos per fer caldo'). Ni tampoc és resultat d'un Hannibal Lecter emprenedor de negocis. Ni tan sols és una peixateria amb un producte tan fresc que les cues ballen al ritme de samba. Estem parlant d'un concepte de botiga molt més nou, tot i que torna als orígens ancestrals de conservar i treure el màxim profit dels aliments.

Ferment 9

Ferment 9 (Sepúlveda, 135) amb poc temps s'ha alçat com un dels punts de pelegrinatge de tots els amants del 'foodie' i el veganisme, i és que qualsevol ho desaprofita comptant que es tracta de l'única botiga del món especialitzada amb menjar fermentat i probiòtics ('Fast sloow food'). Al seu nivell asseguren que són els pioners mundials (no s'atreveixen a nivell d'univers, no sabem si els extraterrestres s'alimenten de fermentats) i concentren en un mateix local el laboratori i l'atenció al client, didàctica i convincent, per cert.

Ferment 9
'Scoby' o fong que crea la Kombutxa (aigua, llevat i te vermell)

L'obrador, ple de pots i gerres plenes d'un líquid sospitós on hi flota una matèria viscosa, et sents al laboratori de Frankenstein però res més lluny de la realitat. La majoria d'ells són producte d'aigua, sal o sucre i llevat deixats en conserva i sota unes condicions d'humitat i temperatura. 'La fermentació crea un solatge però els bacteris viuen en la part líquida que posteriorment barregem amb verdures deixant-ho reposar entre cinc i set dies', explica la Maria, cap d'obrador i cuinera apassionada. Còctel de microorganismes actius amb minerals i vitamines biodisponibles, que conserven els aliments i una vegada a l'estómac lluiten contra els bacteris dolents. "Regeneren l'equilibri del nostre sistema immunològic i ajuden a funcionar el cos millor, multiplicant els efectes saludables dels aliments', diu orgullosa la Maria.

Ferment 9
Nevera de xucruts del Ferment 9

A la planta que dóna al carrer hi ha el supermercat, neveres que mantenen els 'bitxets' dins de pots de vidre on hi pots trobar des d'amanides mediterrànies, kéfir, xucrut (col fermentada) o suc de cúrcuma. 'Volem ser l'entrada a la ciutat d'una cultura alimentària que per nova que sembli es remunta als inicis de la humanitat i que pot anar més enllà dels fermentats més famosos com el formatge o el vi', apunta la Maria. La mostra és que a la botiga t'aconsellen gustosament, organitzen tallers i hi pots comprar envasos per fer-te els teus propis fermentats i ser, definitivament, el 'veggie' més 'healthy' del grup. 

Últimes notícies

    Publicitat