Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cinnamon Rolls de Demasié
Foto: Lluis MirasCinnamon Rolls de Demasié

La recepta dels autèntics cinnamon rolls de Demasié per fer-la a casa

Com fer els cinnamon rolls pas a pas seguint la recepta de la pastisseria Demasié de Barcelona

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Són una bomba de sabor, d'esponjositat i de sucre –no es pot negar, ni ho pretenem– i el gran èxit de la pastisseria Demasié de Barcelona. Parlem dels cinnamon rolls i, gràcies a la generositat dels germans Escursell, compartim amb vosaltres la recepta original perquè pugueu fer-los a casa o, almenys, intentar-ho. És una manera de calmar l'ansietat per si no podeu anar a la seva botiga a agafar provisions d'aquesta delícia de canyella o d'alguna de les seves varietats: de fruits vermells, caramel, Nutella, dolç de llet...

Preneu nota i posem fil a l'agullal!

Ingredients per fer la massa del 'roll' (unes 15 unitats):

1 kilo de farina tamisada
80 g de sucre blanc
125 g d'aigua
125 g de mantega sense sal textura pomada (o oli de gira-sol)
250 g de llet sencera (també es poden fer servir begudes vegetals o llet semidesnatada o desnatada, però "com més rica sigui la llet, més sensació de 'roll' tindrà", diu en Miquel Escursell, el pastisser al capdavant de Demasié).
3 ous
5 gr de sal
Una mica d'essència de vainilla
15 g de llevat fresc

Per fer el farcit:

250 g de mantega
150 g de sucre morè
15 g de canyella

Per fer el glacejat:

100 g de formatge tipus Philadelphia
30 g de llet sencera
340 g de sucre llustre
El suc de mitja llimona
Vainilla 

Preparació:

Agafeu un recipient gran, aboqueu-hi els líquids (aigua i llet) i els ous i barregeu-ho. Incorporeu la sal i una cullerada petita d'essència de vainilla i torneu-ho a barrejar bé. Afegiu el sucre i el llevat i seguiu mesclant.

A continuació, poseu la meitat de la farina i aneu treballant la massa amb les mans i aneu-hi afegint la resta de la farina de mica en mica, barrejant perquè els ingredients s'integrin bé. Després afegiu-hi la mantega amb textura de pomada i pasteu-ho tot novament, barrejant-ho bé amb les mans. 

Enfarineu una mica el taulell de la cuina on treballareu i poseu la massa i seguiu treballant-la durant uns 5-7 minuts més fins que prengui consistència i no s'enganxi a la taula. Fiqueu la bola de massa en un recipient lleugerament enfarinat i cobriu-la amb paper film o amb un drap net i deixeu que reposi durant mitja hora. 

Arriba el moment d'estirar la massa per farcir-la i fer els 'rolls'. Només necessiteu un corró o una ampolla per estirar molt bé la massa, fins a tenir un rectangle llarg, però que no es trenqui. Esteneu el farcit per tota la massa i aneu enrotllant-la prement una mica fins a tenir un cilindre similar al de la foto. 

Cinnamon Roll de Demasié
Cinnamon Roll de DemasiéFoto: Demasié

Una vegada tingueu la massa enrotllada, talleu porcions d'uns 10 centímetres i col·loqueu-les en una safata amb paper de forn perquè no s'enganxin i cuineu-les uns 12 minuts a 170 graus. 

Mentrestant, feu la cobertura barrejant bé tots els ingredients. 

Traieu la safata del forn. Després, amb l'ajuda d'un pinzell de cuina, glacegeu (o banyeu) els 'rolls' amb el glacejat quan encara estiguin calents perquè queden més melosos. Deixeu-los refredar una mica i el següent pas és, directament, gaudir!

La recepta admet variants, com ara posar-hi farina integral o d'espelta en comptes de farina de blat normal, així com utilitzar begudes vegetals en lloc de llet sencera, però tot això farà que el resultat siguin uns cinnamon rolls deliciosos, però no al pur estil Demasié.

NO T'HO PERDIS: Fes pa i pastissos amb 5 comptes d'Instagram

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat