Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Sagrada Família obrirà gratis per mostrar les torres dels evangelistes Lluc i Marc

Els dies 23, 24 i 25 de setembre, 15.000 persones podran visitar la basílica en la Jornada de Portes Obertes, després de participar en un sorteig

Escrit per
Clara Tórtola Escámez
Publicitat

Arriben les portes obertes de la basílica de la Sagrada Família: se celebraran els dies 23, 24 i 25 de setembre, coincidint amb les festes de la Mercè. Si l’any passat es donava a conèixer la torre de Jesucrist, la més alta del conjunt de les sis torres centrals, aquest any les protagonistes seran les torres dels evangelistes Lluc i Marc.

Els horaris seran de 16 a 20 h els dies 23 i 24 de setembre i de 10.30 a 14.30 h el diumenge dia 25. En aquesta jornada, 15.000 persones podran visitar gratuïtament la basílica. Qui estigui interessat a assistir a les Jornades de Portes Obertes s’han d’inscriure per participar en el sorteig d’entrades obert fins al 19 de setembre a les 10 h a través d’aquest enllaç.

Les portes obertes permetran veure les escultures del tetramorf que coronaran dues de les quatre torres dels evangelistes, la torre de Marc i la torre de Lluc, i també donaran a conèixer el procés de construcció a través d’una peça audiovisual. Com a part del conjunt de torres centrals, les quatre torres dels evangelistes envoltaran la torre de Jesús i faran 135 metres d’alçària una vegada finalitzades, que es preveu que sigui abans d’acabar l’any. Seran així les terceres més altes del temple, després de la torre de Jesucrist, que tindrà 172,50 metres, i la torre de Maria, que en fa 138.

Torres Sagrada Família
Així seran les torres dels Evangelistes. Sagrada Família.

Per identificar els evangelistes que representen cada torre s’utilitzen escultures amb el tetramorf. Són figures que la iconografia cristiana, l’art i l’arquitectura han fet servir des de fa segles per representar els evangelistes. D’aquesta manera, la torre de Marc es coronarà amb l’escultura d’un lleó alat, símbol de força, coratge i reialesa. La torre de Lluc, per la seva banda, es coronarà amb l’escultura d’un bou alat, un animal de càrrega tranquil i humil.

NO T'HO PERDIS: La guia completa de les festes de la Mercè

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat