Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Eric Pridz presents HOLO
Foto: Delio Nijmeijer / SónarEric Pridz presents HOLO

La traca final dels 30 anys del Sónar serà el Piromusical de la Mercè

Aphex Twin, Eric Prydz, Bad Gyal i Fever Ray protagonitzen una edició amb novetats i un Sónar+D centrat en la intel·ligència artificial

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

"Farem la música del Piromusical de la Mercè". Gairebé com si fos un fet anecdòtic, Ricard Robles ha deixat anar aquesta exclusiva al final de la roda de premsa de presentació del Sónar Barcelona 2023. Ho ha fet després de presentar el programa, no per restar-li importància, sinó possiblement perquè no eclipsés les 200 propostes de música i arts digitals amb "multitud de formats i veus", que el Sónar ha preparat per a l'edició del 30 aniversari dels dies 15, 16 i 17 de juny, amb caps de cartell com Aphex Twin, Eric Prydz, Bicep, Bad Gyal, Fever RayOneohtrix Point Never, Peggy GouBlack Coffee i molts més.

L'any 1994, quan el Sónar celebrava la primera edició entre el CCCB (Sónar de Dia) i l'Apolo (Sónar de Nit), ningú s'imaginava que 30 anys més tard encara hi seria aquí, amb una Creu de Sant Jordi de la Generalitat i posant música a un dels esdeveniments més populars i multitudinaris de les festes de la ciutat. No serà fàcil condensar en 25 minuts tot el que ha representat el Sónar en les últimes tres dècades i, per tant, tot el que hi soni tindrà un significat fins al més petit detall.

Un SonarVillage amb ombra

Entre les novetats d'aquesta edició, trobem un Sónar+D –que fa 10 anys– renovat en formats i continguts molt centrat en la intel·ligència artificial i l'emergència climàtica, que ocuparà la totalitat del Palau de Congressos de la Fira de Montjuic i que s'estendrà per altres espais del Sónar de Dia. A més, l'escenari del Sónar Village canvia de disposició perquè sigui més espaiós i per procurar ombra als assistents. També canvia l'horari: de 10 a 15 h, la Fira de Montjuïc serà només pel Sónar+D, però a partir de les 15 h obrirà pel públic del festival, que també podrà participar en les activitats d'aquest espai creixent on es troben l'art, la ciència i la tecnologia. 

Un Sónar+D que fa vertigen

A més dels grans noms, dels selectors que es posaran darrere els plats, de presència d'MC's com Little Simz i Shygirl, d'un nou SonarCar amb La Zowie, Chico Blanco i Samantha Hudson i de projectes experimentals com el de Carles Viarnès amb Alba G. Corral o Claraguilar amb Marina Herlop, cal parar atenció als convidats de primer nivell del Sónar+D, com l'especialista en ètica i robòtica de l'MIT Kate Darling, Daito Manabe, Domestic Data Streamers, Claire L. Evans parlant de les noves fronteres de la biocomputació, Weirdcore (autor dels visuals d'Aphex Twin) explicant com fa la seva feina i Samantha Hudson impartirà una classe magistral al costat de Parafreno, sobre memes i la contracultura a internet, entre molts altres.

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya 2023

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat