Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'La vida de Brian' torna als cinemes: es podria estrenar avui?

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Han passat 40 anys des que els Monty Python van triomfar a la pantalla gran amb 'La vida de Brian', la seva aclamada obra mestra amb el permís de 'Los caballeros de la mesa cuadrada'. Des d'aleshores, els fans de la cinta s'han multiplicat any rere any i encara ara és considerada com una de les millors comèdies de la història del cinema. 

via GIPHY

Cinesa celebra l'aniversari amb la projecció de 'La vida de Brian' de manera simultània a 20 de les seves sales, repartides per Espanya, el dimarts 23 a les 20 h. A Catalunya la projecten a les sales Cinesa Diagonal i SOM Multiespai (Barcelona), a Cinesa La Farga (L'Hospitalet) i també a Cinesa Llobregat Center (Cornellà). 

La projecció de 'La vida de Brian' el dimarts 23, dia de Sant Jordi, coincideix amb el final de Setmana Santa, ideal per passar pàgina amb una bona dosi de sàtira. Pels despistats, 'La vida de Brian' relata la vida d'un pobre desgraciat nascut a un estable de Betlem el mateix dia que Jesucrist, que el poble confondrà amb l'autèntic Mesies. Les poques llums d'en Brian, el caos de Galilea i les excentricitats d'una pila de personatges bíblics, convertiran la vida del pobre noi en un calvari. 

via GIPHY

Els Monty Phyton van estrenar aquesta comèdia religiosa, amb escenes memorables com la d''Always look on the bright side of life', al 1979. Encara que els Pythons pretenien que la pel·lícula fos una sàtira sobre la fe cega i la religió organitzada, no podrien haver imaginat l’abast del furor que provocaria. La producció no va ser fàcil i l'estrena va acompanyar-se de manifestacions religioses als Estats Units i se'n va prohibir l'exhibició a algunes parts del Regne Unit, a Irlanda sencera i també a Noruega. Què passaria avui, a Espanya, en un context com el que patim, en què es considera delicte passejar la figura d'un cony (el cas del Coño Insumiso) i cagar-se en la verge en públic, com va fer l'actor Willy Toledo? Qui sap. 

via GIPHY

El que sí que sabem és que podem veure o reveure 'La vida de Brian' un cop més en pantalla de cine, el 23 d'abril a les 20 h a les sales Cinesa Diagonal i SOM Multiespai (Barcelona), a Cinesa La Farga (L'Hospitalet) i també a Cinesa Llobregat Center (Cornellà).

NO T'HO PERDIS: El top 5 de la cartellera de cinema

Últimes notícies

    Publicitat