Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
aeroport el prat
Foto: Shutterstock

L'aeroport del Prat, escollit el millor d'Europa (i té premi en una altra categoria)

​​El Consell Internacional d'Aeroports també ha guardonat l'aeroport de Girona-Costa Brava i el de Reus

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Les esperes als aeroports generen sensacions molt diverses. Hi ha persones a qui els agrada passar llargues estones esperant que el seu vol anunciï el moment de l’embarcament: aprofiten per llegir, per acabar la sèrie que tenen pendent des de fa mesos o per observar els altres viatgers i imaginar on i per què marxen a altres llocs. N’hi ha d’altres, en canvi, que ho detesten: els minuts se’ls fan hores i mouen la cama impacientment esperant a pujar a l’avió. Pertànyer a un grup o altre depèn de l’aeroport des del qual es viatgi, és clar. No és el mateix matar el temps en una sala amb quatre seients que en una altra amb serveis i infraestructures d’escàndol. Si el vostre punt de partida és l’aeroport del Prat, no patiu, que començareu el camí amb bon peu. I és que, el Consell Internacional d’Aeroports (ACI) li ha atorgat el premi a 'Millor aeroport d’Europa' en la seva categoria. 

Les classes de guardons s’assignen en funció de la mida i el nombre de passatgers que tenen els aeroports i el Josep Tarradellas de Barcelona ha estat premiat com a millor aeroport europeu del 2024 en la categoria de més de 40 milions de passatgers. Però això no és tot, perquè l’organització també l’ha guardonat en la categoria 'Most enjoyable Airport in Europe’'(l’aeroport més agradable d’Europa), per la seva oferta de serveis —com restaurants, botigues i oci— i pel seu esforç per fer el temps d’espera més agradable i còmode. 

Aquests reconeixements s’emmarquen dins el programa de qualitat aeroportuària de l’ACI, que valora el compromís amb la millora de l’experiència del passatger en les instal·lacions i l’assoliment de tot un ventall de disciplines de l’activitat aeroportuària. De fet, aquest any, la categoria principal de premis, el 'Millor aeroport europeu', s’ha centrat en la resiliència aeroportuària global que abasta tots els seus aspectes, com ara estratègics, financers, operatiu, mediambientals o socials, entre d’altres. 

Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat
AENAAeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

Altres premis en diferents aeroports catalans

L’aeroport de Girona-Costa Brava i el de Reus s’han endut el premi de 'Millor aeroport d’Europa' en la categoria de menys de dos milions de passatgers (de fet, és el segon any consecutiu que la ciutat de Tarragona s'endú aquest guardó). A banda, l’aeroport del gironès ha obtingut també el premi 'Cleanest airport in Europe' (l’aeroport més net d’Europa), que reconeix les feines de neteja que es fan per garantir la qualitat en l’experiència del viatger; i l’aeroport de Reus ha rebut (també per segon any consecutiu) el premi a 'Easiest airport journey in Europe' (l’aeroport més còmode d’Europa), pel fet de fer l’espera més agradable i proporcionar una estada més fàcil i més intuïtiva. 

NO T'HO PERDIS: Les 14 destinacions més infravalorades d'Europa

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat