Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Aigua gratis als festivals
Foto: Shutterstock Aigua gratis als festivals

L'aigua serà gratis als festivals i els esdeveniments esportius

Així ho estableix el projecte de reial decret d'envasos i residus que ha d'aprovar la Unió Europea

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Una sola frase ho canvia tot. La darrera versió del projecte de reial decret d'envasos i residus –que el Govern d'Espanya ha enviat a Brussel·les per a l'aprovació– estableix que "s'haurà de garantir l'accés a aigua potable no envasada" en tots els esdeveniments festius, culturals o esportius que tinguin qualsevol mena de suport de l'administració pública. (S'ha acabat, doncs, aquella petita humiliació de que et confisquin el tap de l'ampolla!)

Aquesta mesura està emmarcada en l'obligació que tindran els promotors dels festivals a "implantar alternatives a la venda i la distribució de begudes envasades i de gots d'un sol ús". Quan aquesta normativa s'aprovi en consell de ministres –es preveu que passi a finals d'any–, el comerç minorista tampoc podrà vendre fruita envasada en plàstic, si el producte és inferior a un quilo i mig de pes. 

L'aigua gratis als festivals és la continuació lògica de la Llei de Residus aprovada el passat mes d'abril, que estableix que tots els restaurants i bars han d'oferir gratis aigua de l'aixeta, amb l'objectiu de reduir el consum d'envasos d'un sol ús. Aquesta és una històrica reivindicació de les associacions de consumidors, que recorden que l'establiment que la incompleixi pot ser sancionat, si el client demana el full de reclamacions. 

 NO T'HO PERDIS: Els millors festivals del 2022

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat