Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Ajuntament deixarà de cobrar alguns impostos durant l'estat d'alarma

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

El dilluns a la tarda el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, va fer una compareixença telemàtica per anunciar les primeres mesures per pal·liar els efectes negatius de l'estat d'alarma en l'economia. Des de l'alliberament de les zones blaves i verdes d'aparcament a la cancel·lació temporal de la taxa de terrasses. "Volem donar totes les facilitats perquè el pagament dels nostres impostos no sigui un problema afegit", expressava Collboni confinat a casa seva per prevenció.

Taxes municipals que s'ajornen

La majoria de mesures fiscals que el primer tinent va anunciar busquen alleugerir la càrrega impositiva a petites i mitjanes empreses que paralitzaran la seva activitat un mínim de 15 dies. Un exemple d'aquestes ajudes és la flexibilització i ajornament de tots els tributs per mirar d'afavorir la liquiditat de l'empresa. L'ajuntament ha avançat que una vegada superada la crisi del coronavirus obrirà una oficina tributària per analitzar cas per cas.

Compareixença telemàtica de Jaume Collboni
Jaume Collboni
FOTO: Ajuntament de Barcelona

Aparcament gratis

Una altra de les normes que es deixaran d'aplicar durant aquests dies excepcionals és el pagament de la zona blava i verda. Des de dilluns, tots aquells que vulguin aparcar en les zones municipals d'aparcament ho poden fer sense necessitat de pagar el tiquet i, en conseqüència, tampoc es multarà.


Anul·lació de taxes

Durant la crisi sanitària que es troba el país, l'Ajuntament, no cobrarà algunes taxes, com la de recollida de residus comercials o la taxa de terrasses. En el cas de la taxa turística s'ajorna el seu cobrament al setembre per tal d'afavorir un sector especialment afectat per la crisi i, especialment, a portes de Setmana Santa.

Crida a l'Estat

Collboni també ha aprofitat la compareixença per demanar a l'Estat més flexibilitat a l'hora d'aplicar la Llei d'estabilitat pressupostària i, d'aquesta forma, permetre als ajuntaments utilitzar el superàvit per contrarestar els efectes negatius del coronavirus.

NO T'HO PERDIS: el millor cinema per veure a casa durant el confinament

Últimes notícies

    Publicitat