Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Anar al teatre
Foto: ShutterstockAnar al teatre

L'Ajuntament llança el Bonus Cultura per incentivar el consum de cultura a Barcelona

Té un valor de 40 euros, 30 que posa el ciutadà i 10 que aporta l'Ajuntament de Barcelona

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el Bonus Cultura, una proposta inèdita per incentivar el consum de cultura entre la ciutadania de Barcelona però també de tot el país. Aquest Bonus ajudarà a les empreses del sector de la cultura –teatres, cinemes, sales de concerts, llibreries– i vol facilitar l'accés de les persones a la cultura en un moment de crisi econòmica causada per la Covid-19 i on el cost dels productes –preu de les entrades, etc– pot ser una barrera. 

Aquest Bonus Cultura sortirà a la venda el 13 de juliol a través de la web bonuscultural.cat i té un valor de 40 euros. El ciutadà haurà de pagar 30 euros més un euro de despeses de gestió i tindrà 10 euros de 'regal' que aportarà l'Ajuntament. En total es posaran a la venda 200.000 bonus repartits en dues fases: 50.000 bonus a partir del 13 de juliol i 150.000 al setembre. Des de l'Ajuntament han explicat que és una manera equitativa de distribució, ja que "el sector teatral i part del musical es començarà a activar a partir del mes de setembre".

El funcionament és senzill. Un cop compreu el Bonus Cultura –una única persona pot comprar-ne tants com vulgui– rebreu un codi que és el que haureu de presentar només a l'establiment que vulgueu dels adherits a la proposta com els cinemes Cinesa, els Verdi, els Yelmo, les botigues Abacus, la Sala Apolo, Sidecar, la Sala Barts, el Sat!, el Teatre Romea o el Tívoli, entre d'altres –teniu la llista completa a la web del Bonus Cultura. Però aquests 40 euros no es poden gastar de forma fraccionada sinó que s'haurà de fer servir a un únic establiment. Si el preu de la vostra compra és inferior a 40 euros, l'establiment us farà un val per poder gastar els diners fins al 31 de desembre, data límit del Bonus. 

El Bonus Cultura es podrà gastar en sectors "on el preu és més un impediment, els museus públics, per exemple, tenen entrades més socialitzades", han explicat en roda de premsa. "El preu no s'ha triat a l'atzar, està molt pensat. Per exemple, dona per comprar un parell d'entrades de teatre, de concerts, per a unes quatre entrades de cinema...", han afegit. 

El Bonus també es podrà fer servir en activitats que no es desenvolupen a un centre en concret, com la Setmana del Llibre en Català, el Dia del Llibre del 23 de juliol o el Festival de Jazz. 

NO T'HO PERDIS: Les millors idees per gaudir de l'estiu a Barcelona.

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat