Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Local tancat a Barcelona
Foto: Laura Guerrero

L'Ajuntament ofereix locals per a nous comerços a Ciutat Vella amb el lloguer a meitat de preu

Hi haurà una convocatòria per a comerços i una altra per a projectes culturals de creació artística

Escrit per
Maria Llinares
Publicitat

Tens un projecte i vols obrir el teu comerç? L’ajuntament de Barcelona posa a disposició 36 locals de planta baixa repartits per barris de la ciutat, majoritàriament a Ciutat Vella. D’aquesta manera, volen promoure l’activitat econòmica dels barris i l’ajuda a aquells comerços amb un projecte que dinamitzin l’entorn social. Aquest programa es troba dintre de l’estratègia de Barcelona Activa 'Amunt persianes' que té l’objectiu d’impulsar el comerç als barris. 

El projecte ofereix als comerciants el lloguer de locals amb un 30% o 50% de reducció de preu de mercat i obren dues convocatòries, una per a comerços i una altra per a projectes culturals de creació artística. ‘Amunt persianes’ també inclou la intermediació amb locals privats i els seus propietaris per a connectar-los amb aquelles persones que busquen un espai per al seu negoci. 

Els comerciants hauran de presentar el seu projecte i la seva viabilitat així com de quina manera el seu local impactarà socialment al barri al qual s’instal·li. Es tindrà en compte que els locals siguin d’economia responsable, sostenible i que quedi dintre dels àmbits econòmics estratègics de cada districte al qual es troben. Pel que fa a aquells de projecte cultural, interessa que siguin de comerç cultural, tallers o gestió culturals. 

El termini estarà obert fins al 20 de gener de 2023 i es preveu resoldre aquesta primera convocatòria i poder adjudicar els locals abans de l’estiu de 2023.

NO T'HO PERDIS: 27 botigues de Barcelona que has de visitar

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat. 

Últimes notícies

    Publicitat