Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Ajuntament pacificarà l'entorn de 22 escoles abans d'acabar l'any

El consistoria hi destinarà 1,3 milions d'euros i afectarà a 8.468 alumnes

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

A Barcelona ja no ens és estrany veure en les voreres que rodegen escoles més presència de verd, de bancs i d'espai per al vianant. Es tracta d'accions emmarcades dins del programa 'Protegim les Escoles' i que any rere any pretén pacificar els entorns de les escoles per disposar de més espai segur i lliure de fum pels alumnes que surten dels centres educatius. L'Ajuntament ha anunciat que abans d'acabar l'any 22 escoles de la ciutat guanyaran entorns per als vianants, el que es tradueix en més de 4.000 m2 d'asfalt que s'ocuparà a favor dels vianants i se'ls restarà als vehicles.

Les 22 escoles que entren al programa 'Protegim Escoles'
Barcelona pacificarà l'entorn de 22 escolesFOTO: Ajuntament de Barcelona

Una actuació provada i en expansió

El gener passat es va fer la primera pacificació a l’Escola Grèvol, a Sant Martí, i entre juny i juliol també se n’ha completat una a l’Institut Viladomat, a l’Eixample. El programa 'Protegim les Escoles' ha tingut una aplicació progressiva, ara mateix hi ha 9 centres amb les obres en marxa, però agafarà volada aquest 2020 amb millora de l'entorn de 22 equipaments educatius. Les actuacions busquen pacificar el trànsit i millorar la visibilitat d'aquell espai per fer-lo més segur. Les accions van des de la senyalització amb pintura, passant per més mobiliari urbà fins a la disminució de l'espai destinat a vehicles.

 Simulació de la pacificació que s’executarà  al carrer de les Acàcies
Simulació de la pacificació que s’executarà al carrer de les AcàciesFOTO: Ajuntament de Barcelona

El consistori també ha anunciat que el programa tindrà continuïtat en unes 50 escoles més que ja tenen el projecte enllestit i que s’aniran executant a mesura que hi hagi els recursos disponibles. L'objectiu de l'Ajuntament és arribar a les 200 escoles i centres educatius amb entorn pacificats l'any 2023.

NO T'HO PERDIS: Vuit senglars sorprenen dins d'una gasolinera de Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat