Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Ajuntament posa fre a la proliferació dels 'souvenirs'

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

L’Ajuntament ha fet pública la modificació del Pla especial de souvenirs en plena campanya estival i davant les gernacions que trepitgen Barcelona per aquestes dates.

La llei de 2008 reconeixia un perímetre de protecció al voltant d’àmbits monumentals, paisatgístics, culturals, patrimonials i d’entorns urbans i també d’edificis declarats bé d’interès nacional en el qual no es podien obrir botigues de records (quan tenien més d'un 20% de producte conegut com a 'souvenirs'); això blindava àrees com Ciutat Vella, la Sagrada Família i el Park Güell.

Ara s’amplia la prohibició i el perímetres de protecció en zones on el flux de visitants és creixent. A la Sagrada Família es blinda l'Avinguda Gaudí i fins al Passeig de Sant Joan, entre Nàpols, Rosselló i l'Avinguda Diagonal, en un total de 15 illes que se sumen a la protecció ja vigent. A Sant Antoni, i arran de la reobertura del mercat, es protegeixen fins a 23 illes, i a Les Corts la restricció es proposa per a la Travessera per sota del Camp Nou i fins a l'estació de metro. També hi ha restriccions al Park Güell i a la zona de l'Hospital de Sant Pau i als recorreguts de les estacions de transport públic (Lesseps, Fontana i Gràcia) fins a la Casa Vicens.

A banda, la normativa indica que les botigues que tinguin fins a un 20% de la seva superfície destinada a la venda de productes de records per a turistes, els souvenirs han d’estar agrupats, retolats i no poden lluir a l’aparador de l’establiment. L’objectiu de la modificació, articulat al voltant de processos de participació ciutadana, és assegurar la coexistència de l’activitat turística i la vida dels barris i protegir el comerç tradicional. Creuem els dits.

Últimes notícies

    Publicitat