Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Stop turisme
© Maria Dias

L'Ajuntament reclama a Airbnb la retirada de 2577 pisos turístics

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Barcelona continua denunciant pisos turístics sense llicència. És a dir, il·legals. Fa un temps, l'Ajuntament ja es va reunir amb la plataforma de lloguer per retirar 1.500 pisos que no tenien llicència i que ja han estat eliminats. Ara demanen la retirada de 2.577 habitatges més, tots ells sense llicència turística. Per la seva part, i també per petició municipal, Airbnb s'ha compromès a fer una proposta de control i detecció de pisos sense llicència a la seva web.

 
A banda de reclamar la retirada dels anuncis de tots aquests pisos sense llicència, l'Ajuntament ha declarat que el consistori obrirà expedients disciplinaris a cadascun dels habitatges.


La tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, també ha anunciat que en el cas que Airbnb es negui a retirar aquests gairebé 3.000 pisos il·legals, l'Ajuntament procedirà a obrir un nou expedient sancionador a l'empresa, que se sumaria a un últim de 600.000 euros per reincidència en incomplir la legislació catalana, que Colau els va imposar l'any 2016 pel mateix motiu.

Últimes notícies

    Publicitat