Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Ajuntament tanca les discoteques del Front Marítim

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Adéu a les discoteques estil eivissenc de Barcelona. L'oci nocturn del Front Marítim, tal com el coneixem, té els dies comptats. Gala Pin, regidora de Ciutat Vella, ha anunciat que, per l'acord que ha arribat amb l'Estat, l'Ajuntament de Barcelona passa a gestionar el front marítim terrestre. I en virtut a aquest acord –que es signarà abans del 21 de juny, no s'ha pogut fer abans per les eleccions– l'Ajuntament no renovarà la concessió a les quatre grans discoteques del front marítim: Shôko, Pachà, Carpe Diem i Opium (establiments a qui, per cert, se'ls acaba la concessió el 21 de juny).

Pin ha anunciat que el municipi canviarà els usos dels locals d'oci nocturn a equipaments, que allotjaran una ampliació de l'Institut de Ciències del Mar, pertanyent al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). «Creiem que tant els veïns com la ciutat hi sortiran guanyant», ha valorat Pin, que també anunciat que els CSIC farà un esforç per a què els nous equipaments «s'obrin més a la ciutadania». El McDonalds i els xiringuitos seguiran tenint el mateix us de restauració.

Opium Mar
Opium Mar
FOTO: Opium

Paral·lelament a aquest canvi de fesomia, Pin també ha anunciat tràmits d'expedients sancionadors en tres de les esmentades discoteques: Carpe Diem, Shôko i Pachà, «per incompliments en matèria de la normativa de seguretat, en concret referent a vies d'evacuació, senyalització d'emergència, i equips i sistemes de protecció contra incendis». Els locals tenen fins el vint de maig per corregir les deficiències, però tenen assegurada una sanció de 15 dies sis mesos facin el que facin.

Però, sancionar uns locals que ja tenen la sentència de mort qui diu, signada, no és kafkià? Té el seu sentit. Segons contesta Pin, «pot passar que quan signem l'acord amb l'estat no tinguem prou temps per notificar a les discoteques que no els les renovem la concessió. I volem evitar que continuïn obertes en precari uns mesos».

Ni Shôko ni Pachà ni Carpe Diem han volgut fer declaracions.

Últimes notícies

    Publicitat