Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'ambiciós projecte que revitalitzarà Can Ricart

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

És un dels conjunts industrials més imponents de la ciutat i, a la vegada, el que més projectes ha rebut per mirar de salvar-lo de l'estat de degradació en què es troba. Actualment Can Ricart (Poblenou) compta amb entitats com el casal de joves i el centre de producció artística Hangar, però ja fa anys que necessita amb certa urgència que se'n repensin els usos.

La Universitat de Barcelona, que compta amb gran part de les naus i terrenys del conjunt industrial, proposa reobrir l'espai en forma de Campus universitari dedicat a les disciplines artístiques. Aquesta proposta seria la més factible després que la mateixa universitat desestimés ubicar-hi, fa uns quants anys, el Parc de les Humanitats i les Ciències Socials per falta de recursos.

Campus únic al país dedicat a les arts

L'han batejat com el Campus de les Arts i en ell s'hi trobarien fins a 19 escoles de Catalunya que imparteixen estudis artístics superiors amb la possibilitat de ser un centre neuràlgic dels nous talents artístics. Comptaria amb espais de recerca, producció artística i formació de primer nivell enmig d'un barri que ha virat cap a les noves tecnologies amb el 22@.

El Campus de les Arts podria acabar, per fi, amb un llarg i complicat camí cap a algun lloc on mai s'hi ha acabat arribant. O per falta de consens veïnal o per falta de pressupost, Can Ricart suporta el pas dels anys a l'espera d'un futur factible i realista. Tot indica que aquest projecte és el definitiu però per materialitzar-lo cal un pressupost de 14 milions d'euros que esperen aconseguir a través de fons europeus, subvencions i el suport de la Generalitat. Una meta complicada però no impossible.

Can Ricart 2019
El complex ha passat anys rebent projectes que mai han arribat a enlloc a excepció de la vida veïnal que segueix omplint d'activitat i sentit a l'espai. Aquest complex que va arribar a sumar 240 treballadors i més de 30 empreses diferents, ara té més d'una batalla que guanyar. Una de les més complicades és la dels terrenys que l'envolten, molts d'ells amb projectes d'edificació o oficines sobre la taula. Aquests terrenys no depenen de l'Ajuntament ni de la Universitat, ja que al seu moment es van donar a les empreses propietàries com a compensació. El més probable és que acabin sent, com ja ha passat amb algunes d'elles, alts edificis de pisos i oficines, fet que suposa acabar acorralant darrere les seves parets el conjunt històric i Bé d'Interès Cultural de Can Ricart.

Últimes notícies

    Publicitat