Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Land art a Collserola!

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Els antics horts de Vallvidrera s'han transformat en una obra de land art realitzada pels alumnes de 5è de primària de l'escola Els Xiprers, en col·laboració amb associacions del barri. La peça es titula 'Camins' i s'inaugurarà amb una acció participativa el 27 de juny.

© Land Art Associació Catalunya

"Volíem que els nens es posessin a la pell d'un artista per entendre que darrera de tota creació hi ha un treball de conceptualització imprescindible", expliquen Víctor Mata i Olga Ibars, de Land Art Associació Catalunya. El projecte ha estat transversal i ha englobat diferents àrees de coneixement; al llarg del cinc mesos, la vintena d'alumnes acompanyats per dos artistes han mesurat l'espai i han fet dibuixos i maquetes prèvies de la instal·lació, han participat en la neteja dels antics horts, han fet recerca de la història del lloc i també han après vocabulari. "Hem fet un intens treball mediambiental, i han vist com de bruts som, però també han descobert que la natura i el paisatge són una eina més per expressar-se –afegeix Ibars–, fins al punt que els nens, a casa, només parlaven del projecte (i alguns feien composicions de land art amb pinyols de cirera)".

L'obra s'ha dut a terme al camí de les Nespreres, al Parc Natural de Collserola, una zona d'hort abandonada de 600 metres quadrats, i per a la neteja de deixalles s'ha comptat amb el suport de la cooperativa de Consum de Can Pujades i el centre d'acolliment de joves Mas Pins. L'escultura està formada per espirals situades en terrasses i connectades entre elles, s'inspira en els antics camins i masies de Vallvidrera i recupera la vegetació de la zona (troncs, fulles, branques i branquillons).

© Land Art Associació Catalunya

Segons Ibars, "parar, construir i treballar amb aquests elements connecta amb el que som, amb la natura". La intervenció s'inaugurarà el 27 de juny (18 h) amb un happening i altres propostes, i el silenci serà molt protagonista. Des de Land Art Associació Catalunya esperen que 'Camins' no sigui un projecte aïllat i que el curs que ve pugui reeditar-se a Els Xiprers i altres escoles que tinguin el bosc a prop i ho sol·licitin. I el futur de la instal·lació, quin és? "Esperem que duri i puguem veure com evoluciona al llarg de les estacions –diu Ibars–, però les inclemències del temps, l'atzar i el condicionant humà faran que la instal·lació segueixi el seu propi procés".

Últimes notícies

    Publicitat