Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L’app del Bicing preveurà la disponibilitat de bicicletes i ancoratges

Una actualització de l’app ‘SMOU’ permetrà calcular si la probabilitat de trobar bicicleta o aparcament en una estació de Bicing és alta, mitjana o baixa

Escrit per
Clara Tórtola Escámez
Publicitat

S’ha acabat perdre més temps per trobar una bicicleta! Aquesta tardor l’app de Bicing ‘SMOU’ estrenarà un servei que permetrà saber, amb 15 o 30 minuts d’antelació, la probabilitat de trobar alguna bicicleta o plaça lliure en una estació concreta. Amb aquesta actualització els usuaris podran planificar millor els viatges i les seves opcions de mobilitat per estalviar temps i decidir a quina estació adreçar-se.

Actualment, l’aplicació mostra el nombre de bicicletes i espais disponibles en temps real, però amb el nou servei, els abonats podran saber també quina probabilitat hi ha de trobar bicicleta o ancoratge, segons si aquesta és alta, mitjana o baixa. La informació es mostrarà de manera senzilla a través de l’app: només caldrà seleccionar l’estació d’interès i prémer el nou botó de disponibilitat.

I com és possible fer aquesta predicció? Doncs gràcies a la tecnologia. Un ‘software’ calcula la probabilitat de trobar bicicleta o aparcament tenint en compte diverses dades: la situació meteorològica, i les rutes dels vehicles que reposen les bicicletes i  l’històric de disponibilitat de l’estació.

L’anunci d’aquest nou servei ha estat presentat de la mà del 15è aniversari de Bicing durant la celebració de la Festa de la Bici, celebrada al Passeig Lluís Companys. I és que Bicing s’ha confirmat com un dels serveis de bicicleta compartida de referència: ja compta amb 7000 bicicletes -de les quals 3000 són elèctriques- i més de mig miler d’estacions repartides per tota la ciutat. Això converteix a Barcelona en la ciutat europea amb la densitat més alta d’estacions per quilòmetre quadrat i amb un nivell de rotació més alt de bicicletes.

NO T'HO PERDIS: Descobreix Barcelona en bicicleta

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat