Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Concert
FOTO: Shutterstock

L’app que et regala diners per gastar en cultura a Sants i el Poble-sec

Amb el REC Cultural, una moneda digital equivalent a l’euro, es vol promoure sales de concerts, d'exposicions i centres cívics de Barcelona

Editat per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Barcelona posa en marxa una nova moneda digital: el REC Cultural, una moneda equivalent a l’euro (1 REC = 1 euro) que serveix perquè la cultura sigui més barata per a tothom. I com s’aconsegueix, això? Tothom que ho desitgi, a través d’una app, podrà bescanviar euros per RECS i, en fer-ho, en rebran un 50% més per gastar en cultura. D’aquesta manera, si es bescanvien 10 euros, s’obtindran 15 RECS culturals -equivalents a 15 euros!- que es podran gastar en sales de concerts, llibreries, teatres i altres establiments culturals.

De moment, els locals culturals on gastar els RECS són limitats i es troben als barris del Poble Sec i Sants, que formen part d’una prova pilot per veure com funciona aquesta moneda. La idea és que, amb l’ús de la moneda, s’afavoreixi el teixit cultural de la ciutat: la moneda serà vàlida en molts  establiments i equipaments culturals privats i públics, com sales de concerts, teatres, museus i centres cívics. 

On podràs gastar els RECS culturals?

Entre la llista d’espais que s’han sumat a la iniciativa hi ha el Castell de Montjuïc, Caixaforum, el Museu Etnològic i de Cultures del Món, la Fundació Joan Miró, el Museu Olímpic i de l’Esport i el MNAC, les llibreries La Carbonera, Mamut, La Deskomunal i La Inexplicable o les sales de concert Sinestesia, Meteoro, La Deskomunal i Laut. Tot i que en aquesta prova pilot els RECS s’han de fer servir en consum cultural als barris de Sants i Poble Sec, no hi ha límits geogràfics per a la procedència dels beneficiaris.

Com aconseguir els RECS culturals?

Qualsevol usuari que es doni d’alta a l’aplicació REC BCN, podrà bescanviar euros a RECS Culturals i obtenir un 50% més per gastar en cultura. Aquesta aplicació està disponible a l’App Store i Google Play. A més, també s’ha desenvolupat una passarel·la de pagament en RECS que ha integrat Magnetickets, perquè el públic pugui gaudir de les bonificacions en RECS Culturals en les seves compres en les sales de concerts adherides. A més, es destinaran xecs de 200 RECS Culturals a 500 famílies usuàries de serveis socials dels barris de Sants i Poble-Sec. 

La campanya finalitzarà el 28 de febrer de 2023, però els RECS Culturals continuaran circulant i es podran utilitzar als establiments adherits.

NO T'HO PERDIS: Un carrer de Barcelona, entre els 30 millors del món

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat