Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'AVE 'low cost' vendrà bitllets al gener i anuncia novetats

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

A principis d'any va saltar la notícia, el govern presentava (sense massa detalls) Eva, la versió de tren d'alta velocitat 'low cost' entre Barcelona i Madrid. Amb l'objectiu d'atreure nous viatgers i amortitzar el sobrecost de les instal·lacions de l'Ave, es va anunciar que a finals d'aquest any es podrien fer els primers viatges entres les dues capitals amb una reducció del preu entre el 20 i el 25 % del preu actual. Sembla que l'adaptació dels nous trens de baix cost s'ha endarrerit però finalment el gener del 2020 ja es podran comprar els bitllets pels primers viatges programats per l'abril.

Eva, el nou Ave 'low cost' de l'Ave
Eva, el nou Ave 'low cost' de l'Ave
Foto: Renfe

Més places, menys cafès, més WhatsApp

Reduir preus dels bitllets passa, com fan les aerolínies de baix cost com Ryanair, per l'aprofitament d'espai. En el cas d'Eva s'optarà per l'eliminació del vagó cafeteria, no comptar amb classe preferent i distribuir els seients amb el sistema de 3 seients junts i 1 de sol. Tot plegat permetrà passar de les 316 places actuals a les 343. Com a novetat, els passatgers podran sumar-se a grups de WhatsApp per conèixer l'estat del servei en temps real i compartir informació entre ells. A més la identificació de viatgers serà a través d'un sistema biomètric per poder accedir a través de l'empremta dactilar.

Des de Foment asseguren que de moment el nou model de transport d'alta velocitat 'low cost' només es permetrà en la línia Madrid-Barcelona i al llarg de l'any s'estudiarà l'expansió del model en altres corredors.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs de Catalunya que has de coneixer

 

Últimes notícies

    Publicitat