Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Lectura amb gossos per Sant Jordi

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Aquest Sant Jordi, Abacus acollirà una jornada de lectura amb gossos. Sí, ho heu llegit bé: lectura amb gossos. Però si us heu imaginat un Santbernat amb ulleres llegint el diari amb plantofes en una butaca, traieu-vos-ho del cap.

Es tracta d'un taller de lectura que vol mostrar els suposats beneficis que poden aportar aquests animals en l'educació infantil, en concret, per fomentar la lectura. L'objectiu és que els cans creïn un entorn lúdic i relaxat, sense frustracions, per contribuir a què els més petits percebin llegir com una experiència divertida. Que no cal, que llegint ja t'ho passes prou bé com per no haver de guarnir-ho amb un amic pelut? I tant. Però hem de tenir en compte que més del 34% de la població d'Espanya no llegeix (segons dades del 2017), així que potser no anem tan sobrats de bons hàbits de lectura.

El vincle emocional entre nens i gossos podria tenir beneficis educatius com incrementar la motivació, disminuir l’ansietat, estimular l'atenció i la concentració, augmenta l'autoestima i la confiança, i ajudaria a identificar problemes de socialització.

El taller comptarà amb quatre gossos d'educació assistida i consistirà en sessions de lectura de 10 minuts, de 10.30 a 13 h i de 16 a 18.30 h, a l'estand d’Abacus davant del centre comercial L’illa Diagonal.

És una iniciativa de Purina amb la col·laboració del Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC), i forma part del programa 'Aprendre junts és millor', que es va posar en marxa el 2015, i que té com a objectiu a llarg termini introduir els gossos d'educació assistida a les escoles. Preveu arribar a 5.000 nens a finals del 2018.

Últimes notícies

    Publicitat