Notícies

Les 10 imatges més impactants del World Press Photo 2018

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

No és cap novetat que la World Press Photo un any més faci parada a Barcelona (del 28 d'abril al 27 de maig en el CCCB), ja suma 14 anys de fidelitat a la ciutat. Tampoc és novetat la qualitat de les propostes ni la capacitat que té de despertar consciències. Queda clar que n'estem enamorats i enguany una mica més després de saber que Barcelona serà de les primeres ciutats del món que podrà gaudir de l'exposició i dels projectes guanyadors del concurs de narrativa digital (Digital Storytelling Contest). A més, des de l'organització, s'han pres la llicència d'endarrerir fins al 12 d'abril l'anunci de les fotos guanyadores amb la voluntat d'animar el debat sobre les fotografies nominades. Ens hi sumem i us portem un recull de les fotografies que de moment estan regirant més estómacs i tuits.

L'actualitat és el pou en què sempre beu el fotoperiodisme i sent així no tindria sentit que la World Press Photo 2018 passés per alt les reiterades protestes de Veneçuela, el drama dels refugiatsl'atac a Westminster. 

'Rohingya Refugees Flee Into Bangladesh'. Categoria Actualitat
© Kevin Frayer / World Press Photo 2018
'Rohingya Crisis'. Categoria Foto de l'Any
© Patrick Brown / Worl Press Photo 2018
'The Battle for Mosul'. Categoria Foto de l'Any
© Ivor Prickett / World Press Photo 2018

  

'Witnessing the Immediate Aftermath of an Attack in the Heart of London'. Categoria Foto de l'Any
© Toby Melville / Worl Press Photo 2018
'The Battle for Mosul' Categoria Foto de l'Any
© Ivor Prickett / World Press Photo 2018

Des d'una víctima que va aconseguir escapar de les intencions terroristes de Boko Haram a instants qüotidians que tant sols duren segons, formen part d'aquesta selecció que pretén apuntar-nos al cor mentre ens mira als ulls. 

' Boko Haram Strapped Suicide Bombs to Them. Somehow These Teenage Girls Survived- Aisha, age 14'. Categoria Foto de l'Any
© Adam Ferguson / World Press Photo
'Earth Kiln'. Categoria Gent
© Huaifeng Li / World Press Photo 2018

La quota espanyola queda coberta i molt merescudament amb els fotògrafs Daniel Beltrá i la desforestació de l'Amazona a vista d'ocell i el Javier Arcenillas i la seva sèrie de fotos dedicada al dia a dia més punyent de la Colòmbia narcotraficant (no l'ha titulat 'plata o plomo' però hauria pogut fer-ho).

'Amazon: Paradise Threatened'. Categoria Medi Ambient
© Daniel Beltrá / World Press Photo 2018
'Latidoamerica'. Categoria Seguiment de projecte
© Javier Arcenillas / World Press Photo 2018

Del 28 d'abril i fins al 27 de maig aquestes i moltes més fotografies ompliran les parets del CCCB en una nova World Press Photo que també s'acompanya d'activitats divulgatives. Tot plegat sota el lema d'enguany que és "Veure i entendre". 

Últimes notícies

    Publicitat