Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les 10 imatges més impactants del World Press Photo 2018

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

No és cap novetat que la World Press Photo un any més faci parada a Barcelona (del 28 d'abril al 27 de maig en el CCCB), ja suma 14 anys de fidelitat a la ciutat. Tampoc és novetat la qualitat de les propostes ni la capacitat que té de despertar consciències. Queda clar que n'estem enamorats i enguany una mica més després de saber que Barcelona serà de les primeres ciutats del món que podrà gaudir de l'exposició i dels projectes guanyadors del concurs de narrativa digital (Digital Storytelling Contest). A més, des de l'organització, s'han pres la llicència d'endarrerir fins al 12 d'abril l'anunci de les fotos guanyadores amb la voluntat d'animar el debat sobre les fotografies nominades. Ens hi sumem i us portem un recull de les fotografies que de moment estan regirant més estómacs i tuits.

L'actualitat és el pou en què sempre beu el fotoperiodisme i sent així no tindria sentit que la World Press Photo 2018 passés per alt les reiterades protestes de Veneçuela, el drama dels refugiatsl'atac a Westminster. 

'Rohingya Refugees Flee Into Bangladesh'. Categoria Actualitat
© Kevin Frayer / World Press Photo 2018
'Rohingya Crisis'. Categoria Foto de l'Any
© Patrick Brown / Worl Press Photo 2018
'The Battle for Mosul'. Categoria Foto de l'Any
© Ivor Prickett / World Press Photo 2018

  

'Witnessing the Immediate Aftermath of an Attack in the Heart of London'. Categoria Foto de l'Any
© Toby Melville / Worl Press Photo 2018
'The Battle for Mosul' Categoria Foto de l'Any
© Ivor Prickett / World Press Photo 2018

Des d'una víctima que va aconseguir escapar de les intencions terroristes de Boko Haram a instants qüotidians que tant sols duren segons, formen part d'aquesta selecció que pretén apuntar-nos al cor mentre ens mira als ulls. 

' Boko Haram Strapped Suicide Bombs to Them. Somehow These Teenage Girls Survived- Aisha, age 14'. Categoria Foto de l'Any
© Adam Ferguson / World Press Photo
'Earth Kiln'. Categoria Gent
© Huaifeng Li / World Press Photo 2018

La quota espanyola queda coberta i molt merescudament amb els fotògrafs Daniel Beltrá i la desforestació de l'Amazona a vista d'ocell i el Javier Arcenillas i la seva sèrie de fotos dedicada al dia a dia més punyent de la Colòmbia narcotraficant (no l'ha titulat 'plata o plomo' però hauria pogut fer-ho).

'Amazon: Paradise Threatened'. Categoria Medi Ambient
© Daniel Beltrá / World Press Photo 2018
'Latidoamerica'. Categoria Seguiment de projecte
© Javier Arcenillas / World Press Photo 2018

Del 28 d'abril i fins al 27 de maig aquestes i moltes més fotografies ompliran les parets del CCCB en una nova World Press Photo que també s'acompanya d'activitats divulgatives. Tot plegat sota el lema d'enguany que és "Veure i entendre". 

Últimes notícies

    Publicitat