Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les 5 cançons favorites d'Eurovisió 2021 i altres claus del festival

Aquest dissabte 22 de maig torna Eurovisió, després de cancel·lar-se per la pandèmia, amb 35 països lluitant pel primer lloc

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Està tot preparat perquè el món –sí, no només Europa segueix Eurovisió Song Contest– gaudeixi d'una nova edició del festival musical més longeu i vist del planeta. Després de cancel·lar-se l'any passat per motius que tots sabem, aquest 2021 és el del retorn a la gairebé normalitat. Veurem tot el que esperem d'aquest festival de desplegament de càmeres, pantalles, focus i eufòria. Això sí, les precaucions sanitàries han obligat a reduir l'aforament del festival a 3.500 persones, a situar el mític 'green room' a peu d'escenari i a arriscar-se al fet que algun dels candidats no estiguin en directe per algun positiu, com ha estat el cas d'Islàndia. Per la resta no hi ha grans canvis: Eurovisió pararà les vides de milions de persones aquest dissabte a les 21 h i assegura espectacle de primer nivell durant gairebé 3 hores.

Tant si ets eurofan com si no, et portem la llista dels 10 candidats favorits a emportar-se el micròfon de vidre i, segurament, van directes a la teva llista de cançons favorites d'enguany. I és que es tracta d'una de les edicions amb més qualitat dels últims anys i amb una victòria que de moment es disputa entre Malta, França, Suïssa i Xipre. Res és clar poques hores abans del festival, només que serà una desfilada de bons directes i cançons que difícilment et trauràs del cap.

Perquè no et sonin a noves, et portem el rànquing de les 5 cançons que més possibilitats tenen d'estar entre les més votades i, per descomptat, estem convençuts que entre elles estarà la guanyadora.

Les 5 cançons favorites d'Eurovisió 2021

Suïssa. 'Tout l'Univers' escolta Gjon's Tears.

Suïssa també torna. Aquest país té algunes glòries en l'historial de candidates com Celine Dion, però poc més. Fa dècades que Suïssa actua una mica com fa en l'àmbit europeu, hi és i no hi és. Però enguany un jove amb una veu prodigiosa i una sensibilitat única ha aconseguit deixar enrere la mala fama del país en el festival i s'ha colat en les apostes com un dels que més possibilitats té a guanyar. No us perdeu la posada en escena i la veuassa!

Malta. Destinada a guanyar

Destiny repeteix. L'any passat presentava una altra cançó abans que el festival fos cancel·lat, i també repeteix representant Malta, ja que és guanyadora d'Eurojunior. Aquest 2021 ve trepitjant fort, una vegada més, amb 'Je em casse', una cançó d'aquestes que no se't treuen del cap. Tornada en francès, un directe que pot millorar i sobretot un 'flow' que et treu l'alè. Compte que l'any que ve Eurovisió aterra a la petita illa de Malta!

França. El poder de Barbara

Sens dubte és la candidata més delicada, Barbara Pravi canta un 'Voilá, voilá' que fa levitar qualsevol. La seva posada en escena s'allunya de les grandeses que ens tenen acostumats en el festival i proposa una cançó íntegrament en francès cantada des de la meticulositat i la interpretació. Amb una realització que ens explica de tu a tu tot el que vol dir la cançó, Barbara eleva a poc a poc el tema fins que, 'voilá!', t'atrapa!

Xipre. La diva del certamen

A Xipre fa anys que li funciona la fórmula d'enviar propostes molt ben produïdes i amb una diva que les defensa com ningú. Ho tenen tot: realització impecable, cançó enganxosa, foc (molt de foc) i intèrprets que són directament atletes de la veu. Ballen, canten i mai surten malament a càmera. Xipre és una pedrera de Beyoncés europees i enguany ho tornen a demostrar amb Elena Tsagrinou i un 'Diablo' que deixarà a mitja Europa abduïda.

Islàndia. Els friquis de classe ho peten

L'any passat ja estaven a totes les apostes i enguany, amb el seu tema '10 years', han aconseguit estar entre els favorits al micro de vidre. Són amics, li posen humor a la vida, vesteixen igual, només vols ballar la seva cançó i són 100% adorables. Seran els rarets de classe, però no podràs deixar de mirar i escoltar.

I què passa amb Espanya? Sé que tu tens la resposta. Un any més la candidatura no està a l'altura per estar ni entre els 15 primeres. Malgrat això, el murcià Blas Cantó defensa un tema més que digne, ben executat en la posada en escena i ben cantada. 'Voy a quedarme' és una balada a mig temps que va 'in crescendo' però en un conjunt, ni amb el seu falset únic, aconsegueix treure el cap entre tantes bones cançons.

NO T'HO PERDIS: Les 10 cançons espanyoles de la història d'Eurovisió més escoltades a Spotify

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat