Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nena a l'escola amb mascareta
Foto: Shutterstock

Les classes d'infantil i primària seran sempre presencials al curs 2020-21

El Pla d'Educació i Salut està marcat pels grups reduïts, l'ús de mascareta obligatòria a partir dels 6 anys i protocols al pati i al menjador

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Les escoles obriran el 14 de setembre seguint unes mesures per garantir la seguretat d'alumnes, equip docent i les seves famílies. Des de les Conselleries d'Educació i Salut també s'ha confirmat que, a infantil i a primària, les classes sempre seran presencials per motius pedagògics, emocionals i per conciliació familiar. 

Les mesures del Pla educatiu i sanitari són aquestes:  

- Els grups de convivència estables d'infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional hauran de ser els més reduïts possibles. A primària, hi haurà un màxim de 20 alumnes per classe i a secundària i batxillerat es reduirà el que sigui possible. Segons el conseller d'educació Josep Bargalló, el més important és mantenir l'estabilitat d'aquests grups, al voltant dels quals gira tota l'activitat lectiva. 

- Quan els grups estables estiguin en contacte amb altres grups, la distància de seguretat i l'ús de la mascareta serà fonamental.

- L'entrada i la sortida del centre docent es farà de manera esglaonada

- A la majoria d'escoles, que tinguin patis de mida normal, hi haurà d'haver més d'una hora del pati i quan es trobin diversos grups estables, s'haurà de mantenir la distància. 

- Al menjador, els grups estables poden menjar sense distància però quan comparteixin espai amb altres grups s'haurà de mantenir la distància de seguretat obligatòria. Igualment, no hi haurà usos col·lectius d'aigua, paneres, setrills, etc. i s'establirà un lloc fix per a cada alumen durant tot l'any.

- La distància entre els grups estables i l'ús de mascareta i la higiene també s'haurà de mantenir durant les activitats extraescolars

- Es fomentarà que les activitats lectives siguin a l'aire lliure. Ventilació de les aules després de cada classe i neteja de l'aula i dels estris que faci servir cada alumne. Igualment, els alumnes s'hauran de rentar les mans de "manera freqüent", un mínim cinc de cops al dia, amb gel hidroalcohòlic o amb aigua i sabó.

 - Ús de la mascareta: El Ministre Salvador Illa va comunicar que s'ha acordat l'ús obligatori de la mascareta a partir dels 6 anys de manera "generalitzada", una mesura que endureix la proposta inicial de la Generalitat que deia que l'ús de mascareta només seria obligatori a secundària. De totes maneres, es plantejarà que a les zones on la situació és millor, la mascareta pugui ser obligatòria només a partir dels 12 anys.  

- Hi haurà control de símptomes. Cada escola i institut determinarà com prendrà la temperatura, entre altres mesures, del seu alumnat.

- Tests massius: del 15 de setembre al 15 de novembre es faran 500.000 tests PCR a escoles triades segons criteris epidemiològics, territorials, socioeconòmics i poblacionals. 

- Es reprendrà la vacunació que va quedar penjada el curs passat i s'actualitzaran les vacunes d'aquest curs.

Segons Bargalló, al curs 2020-2021 es prioritzaran els aprenentatges clau, hi haurà un enfocament més globalitzat del currículum, es treballarà encara més la personalització dels aprenentatges, que seran més inclusius, es fomentarà l'aprenentatge autònom i les tutories seran encara més fonamentals. 

En aquest curs hi haurà més personal docent i d'atenció educativa que mai, així com un pla d'educació digital amb un important pressupost per consolidar les escoles digitals i per acabar amb la segregació. 

Aquest "acord total" que surt del govern central, va en paral·lel als plans de les comunitats autònomes, que són les que, en última instància, tenen competències en matèria d’Educació.

NO T'HO PERDIS: El mapa interactiu per conèixer el número de contagis a Barcelona barri a barri.

Últimes notícies

    Publicitat