Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les estacions de Ferrocarrils amagaran més de 500 llibres per Sant Jordi

Aquesta acció d'intercanvi de llibres és una iniciativa de FGC per fomentar la lectura entre els usuaris que tindrà lloc el 22 i 23 d'abril

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Llegir o no llegir, aquesta és la qüestió! Si agafes els Ferrocarrils de la Generalitat amb freqüència, segur que és una pregunta que et fas sovint. M’enduc un llibre o no? Perquè, siguem sincers, a vegades ens enduem una novel·la amb la millor de les intencions i quan arribem a la nostra parada ens adonem que només hem estat enganxats al mòbil.

Per Sant Jordi, FGC vol impulsar la lectura als vagons del tren i per això amagaran més de 500 llibres per totes les seves estacions. Serà els dies 22 i 23 d’abril, amb l’objectiu de fer una acció de ‘bookcrossing’, és a dir, d’intercanvi de llibres. Totes aquelles persones que trobin un llibre a la seva estació i de confiança podran agafar-lo, sí, amb la condició que l’intercanviïn per un altre llibre i el tornin a deixar al seu lloc quan l’hagin acabat, perquè algú altre el pugui llegir. 

Així doncs, a les parades de FGC de la ciutat s’hi trobaran llibres de diferents gèneres literaris (novel·la, assaig, literatura juvenil, etc.). A Barcelona, aquestes seran les estacions de la línia Barcelona-Vallès, concretament les parades de Pl. Catalunya i Sarrià) i també la parada de Pl. Espanya de la línia Llobregat-Anoia. A més, els llibres també es podràn trobar a altres estacions d’arreu de Catalunya, com les parades de Sant Cugat, Universitat Autònoma, Sabadell Pl. Major, Terrassa Rambla, L’Hospitalet Av. Carrilet, Sant Boi, Martorell Enllaç, Igualada, Manresa Alta i Balaguer. 

Aquesta acció forma part d’un programa d’activitats que FGC ha posat en marxa per la diada de Sant Jordi amb la intenció de vincular el ferrocarril amb aquesta data especial i fomentar la lectura entre les persones usuàries. Altres accions d’aquesta iniciativa tenen a veure, per exemple, amb el bateig de trens, que sovint porten noms de personatges de la cultura catalana, amb noms d’escriptors. Per Sant Jordi, es batejaran tres trens per commemorar el centenari del naixement de Gabriel Ferrater i Joan Fuster i reconèixer la figura d’Aina Moll.

NO T'HO PERDIS: Guia de Sant Jordi 2022 a Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat