Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 tipus d'espectadors de cine que fan molta ràbia

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

1. Comentaristes professionals de la jugada

"Mira, mira, una aranya". Aquella va ser la primera vegada que va avisar la seva acompanyant, entre espantada i sorpresa. Després en vingueren unes quantes més, en diferents formats de frase: "Torna l’aranya", "l’aranya blanca", "que ve l’aranya dolenta!" i tres o quatres variants del mateix aterridor missatge. Les autores, les xerraires compulsives: les dues dones grans que jo tenia al costat la tarda que vaig anar a veure 'El pacto'. No tinc res en contra de les dones grans. Ben al contrari. Em cauen bé i m’agrada molt ajudar-les en tot el que puc. I, en el fons, elles, amb els seus audiocomentaris, em van fer la projecció del film de David Victori més entretinguda i curiosa. Ara bé, parlar en un cinema com si fos la casa del sogre és una de les plagues que et pots trobar, més que mai, a les sales. Unes quantes més? Descarto el costum de menjar-hi i beure-hi, perquè en sóc partidari. I practicant des de ben vailet. Amb discreció i civisme.

2. Paguen entrada per mirar el mòbil

Segona plaga, malson, epidèmia perillosa o senyal de mala educació: mirar el mòbil sense parar. Consultant i enviant missatges, revisant el Facebook, el Twitter o l’Instagram. Enviant missatges de veu amb subjecte, verb i predicat!!!! Contemplant vídeos estúpids a YouTube. Ara m’aturo a pensar en això que escric, i penso: "Noi, t’has tornat un vell rondinaire".

3. Fer peuets sense final feliç

Tercera plaga: posar el peus o els genolls contra el seient del davant, i també treure les cames entre els espais de les dues butaques d’enfront. Alguns cops, calçats. D’altres, amb tots els peus, per descomptat bruts, a l’aire.

4. Embrutar com a oci

Quarta plaga, que està relacionada amb l’anterior tema del menjar: cruspir com a verros, com si s’acabés al món al final de la pel·lícula, i, en finalitzar la projecció, guillar mentre deixen part de la teca i dels seus envoltoris pel terra o damunt de les butaques. Especialistes en la disciplina de l’endrapar i emmerdar: els pijos de les multisales de la zona alta de Barcelona. O sigui, no és un tema de classe social. O, ben mirat i analitzat, sí. Perquè són els rics o poderosos que obliguen els treballadors, més humils, a netejar les seves escombraries.

Últimes notícies

    Publicitat