Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les mascaretes ja tenen fixat un preu màxim

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Mesos després del caos que hi ha hagut entre els ciutadans que intentaven aconseguir mascaretes, tant per la dificultat per trobar-les com pel seu preu exageradament elevat, el Govern ha pres la iniciativa. En les últimes setmanes s'han venut mascaretes al triple del seu preu real (o fins i tot més), tant en farmàcies com en plataformes com Amazon, per la pujada de costos dels proveïdors davant de l'àmplia demanda.

Finalment, Salvador Illa, ministre de Sanitat, anunciava que el preu de les mascaretes quirúrgiques queda fixat en 0,96 € en tot el territori. En la roda de premsa, Illa informava que la mesura entrarà en vigor el diumenge, un cop publicat el decret en el qual es regula aquest dijous. 

Concretament a Catalunya, des d'aquest dilluns els ciutadans podien acudir a les farmàcies a recollir gratuïtament una mascareta, amb prioritat per a les persones de risc. Després de recollir la primera gratis, el preu de les següents serà de l'establert pel Govern, 0,96 €. 

D'altra banda, el cost de molts altres productes de protecció, com els guants i els gels hidroalcohòlics, també està pujant. Aquests últims han estat regulats i el Govern ha establert un preu de 0,21 € per mil·lilitre. El ministre de Sanitat assegura que no tenen previst regular el preu d'altres articles, però que estan preparats per actuar en cas que el Govern detecti nous abusos. Les mascaretes higièniques seran les pròximes a tenir un preu regulat, encara que caldrà esperar que la producció sigui majoritàriament nacional.

NO T'HO PERDIS: Bicing torna a obrir amb noves mesures de protecció

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat