Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Bicing torna a obrir amb noves mesures de protecció

Escrit per
Carla Romera
Publicitat

Des del 16 de març, el Bicing de Barcelona romania tancat pel risc de contagi entre usuaris. Centenars de persones van haver de recórrer a altres transports per arribar als seus llocs de treball, però amb la reactivació d'alguns serveis no essencials la xarxa de bicicletes tornarà a funcionar des de dijous 23.

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit reobrir el Bicing perquè considera que els ciutadans disposen de mesures de protecció personals. L'Agència de Salut Pública, que ha donat el vistiplau a reprendre l'activitat del servei, ha demanat que es continuïn prenent les mesures d'higiene adequades com portar mascareta, rentar-se les mans abans i després d'utilitzar la bicicleta i utilitzar sempre guants en el trajecte.

Com a noves mesures, no es podrà fer servir la xarxa de transport si l'usuari ha estat en contacte amb una persona contagiada, si té algun símptoma o si ha tingut un diagnòstic positiu fa menys de 14 dies.

Tot i el vistiplau de les autoritats sanitàries, el sindicat CGT ha demanat a l'Ajuntament que no reobri el Bicing fins que la situació actual ens permeti sortir definitivament als carrers. Avisen que el virus pot romandre en les bicicletes durant tres dies i no hi ha recursos per assegurar el manteniment de totes elles.

Amb la reobertura, s'estrenen 57 noves estacions de servei, moltes d'elles en barris on el Bicing no tenia presència com a Trinitat Nova, Canyelles o Vall d'Hebron. L'objectiu és arribar a una ampliació de fins a 97 estacions aquest any. 

NO T'HO PERDIS: celebra Sant Jordi 2020!

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat