Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les millors estrenes de gener a Netflix, HBO, Amazon Prime...

Les sèries i pel·lícules que s'estrenen a principis del 2021 a les plataformes principals

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

Tenim totes les esperances posades en el 2021 i volem que comenceu l'any enganxats a les millors estrenes de les plataformes digitals principals. Pel·lícules guardonades, musicals, superherois i superheroïnes, sèries sobrenaturals, de lluita contra el racisme, reivindicatives... De totes les temàtiques i per a tots els gustos. Us deixem 16 opcions que de ben segur us entretindran durant el primer mes de l'any.

Sèries de televisió

  • Netflix

'Cobra Kai' (Temporada 3)

Sou fans de les pel·lícules de 'Karate Kid' que van revolucionar els anys 80? Doncs us interessa 'Cobra Kai'.  La seqüela s'ambienta trenta anys després de la famosa batalla entre dos rivals, Johnny Lawrence i Daniel LaRusso i la consegüent derrota de Lawrence. La sèrie explora la vida professional i personal d'ambdós un cop són adults. Emoció, adrenalina, comèdia i molta competitivitat. La tercera temporada arriba amb força després que les dues primeres hagin sigut un èxit a Netflix. 

Estrena l'1 de gener

'Lupin'

Al més pur estil 'La casa de papel' i la saga 'd'Ocean's Eleven', 'Lupin' segueix les peripècies d'un lladre de guant blanc (Omar Sy) que s'inspira en el famós personatge de la literatura francesa del segle XX, Arsène Lupin. Aquesta sèrie original de Netflix, ambientada a París, posa el punt de mira sobre les col·leccions multimilionàries del Louvre. Us encantarà si sou fans del misteri i el joc de l'engany. 

Estrena el 8 de gener

'Destino: La saga Winx'

Les famoses fades animades d'Alfea popularitzades en els anys 2000 han passat a ser de carn i ossos en aquesta nova aposta de Netflix per iniciar amb força l'any nou. La sèrie de temàtica sobrenatural adolescent –una premissa que sol triomfar entre el públic jove– no ha estat exempta de controvèrsia a les xarxes socials. Alguns usuaris de Twitter han denunciat la poca diversitat racial i el 'blanquejament' de les protagonistes. 

Estrena el 22 de gener

'Orange is the new black' (Temporada 7)

L'última temporada d'aquest èxit estrenat el 2013 s'ha fet esperar massa... però per fi ja podrem ser testimonis d'un dels finals més esperats dels últims anys. Què passarà amb Piper? Taystee? Nicky? Personatges que ens han robat el cor i que necessitem saber d'elles. 'Orange is the new black' no és només una sèrie de drama carcerari, va molt més enllà... Temes polítics, de gènere, d'orientació sexual i injustícia racial. Una crítica al sistema penitenciari estatunidenc. 

Estrena el 27 de gener

  • HBO

'All American' (Temporada 3)

Inspirada en una història real, 'All American' és un drama adolescent que segueix la vida d'un prometedor jugador de futbol americà de Los Angeles que recorda altres històries d'institut exitoses com 'Sensación de vivir' o 'The OC'. Tanmateix, aquesta destaca per la diversitat i el tractament de temes polítics i socials, com el classisme i el racisme estructural contra els negres. 

Estrena el 7 de gener 

'Batwoman' (Temporada 2)

No és el primer cop que una sèrie ha de reinventar-se buscant desesperadament un nou repartiment després de la fuga d'algun artista. Ruby Rose, qui donava vida a Batwoman a la primera temporada, va decidir abandonar el projecte per motius professionals. Ara li toca vestir l'uniforme de superheroïna a l'actriu Javicia Leslie amb una identitat totalment diferent de l'anterior, però amb el mateix objectiu: mantenir Gotham fora de perill. Estarà la nova Batwoman a l'altura de la seva predecessora? 

Estrena el 18 de gener

'Euphoria: F*ck anyone who's not a sea blob'

No us emocioneu abans d'hora... Només es tracta d'un capítol especial per amenitzar l'espera mentre es confirma la data d'estrena de la segona temporada. Aquest drama adolescent que ho va petar el 2019 segueix la línia revolucionària, profunda i alliberadora, en aquest cas, centrada en Jules, un dels personatges més estimats de la sèrie. Què se n'ha fet de Jules després d'haver pujat al tren sense Rue? Necessitem respostes.

Estrena el 22 de gener

Euphoria
Foto: ©HBO
  • Amazon Prime

'American gods' (Temporada 3)

Amb una gran dosis de fantasia, la sèrie, basada en la novel·la homònima de Neil Gaiman, se centra en la disputa entre les divinitats velles i mitològiques i els déus moderns propis d'un món globalitzat que habiten –com no podia ser d'una altra manera...– en els Estats Units. Després del "cliffhanger" (revelació inesperada) del final de la segona temporada sobre els orígens i la identitat de Sombra Moon, estem emocionats per veure què han preparat els guionistes per a la nova temporada. 

Estrena l'11 de gener

  • Movistar+

'Small axe'

El premiat director Steve McQueen ha creat una minisèrie de cinc films d'una hora de duració que porta per nom el títol d'una cançó de Bob Marley, 'Small axe'. L'antologia audiovisual se centra en el testimoni de la comunitat negra britànica que lluita contra la discriminació i la segregació racial al Londres de la segona meitat del segle XX. 'Small axe' s'ha estrenat en un any on el moviment Black Lives Matter ha tornat a reivindicar-se amb molta força arreu del món després de l'assassinat de George Floyd, un home afroamericà, a mans d'un policia blanc a Minnesota. 

Estrena el 7 de gener

'Los espabilados'

Dirigida per Albert Espinosa, aquesta sèrie espanyola narra la vida de cinc adolescents fugats d'un centre psiquiàtric, els quals emprendran un viatge físic, emocional i personal per quatre països d'Europa. Una història sobre la llibertat i el trencament dels tabús sobre les malalties mentals. 

Estrena el 29 de gener 

  • Disney+

'WandaVision'

L'univers cinematogràfic Marvel torna a la càrrega després d'un 2020 atípic sense cap estrena de superherois al cinema. 'WandaVision' és la primera sèrie de la nova fase de Marvel que segueix la vida de la Bruixa Escarlata/Wanda i Visió després dels esdeveniments ocorreguts a 'Vengadores: Endgame' (2019). Tot i l'estètica dels anys 50 que s'entreveu en el tràiler, la sèrie s'emmarca en una línia temporal contemporània. Estem davant d'un univers alternatiu creat per Wanda? Ens queda poc per descobrir-ho. 

Estrena el 15 de gener

Pel·lícules

  • Movistar+

'Along with the Gods: Los dos mundos'

L'èxit del director sud-coreà Yong-hwa Kim narra la vida després de la mort d'un bomber que s'ha d'enfrontar a set judicis per demostrar el seu honor i poder-se reencarnar. La història recorda a l'infern creat per Dante a la 'Divina comèdia', però 'Along with the Gods' és una aventura èpica entre la vida terrenal i el més enllà. 

Estrena el 5 de gener

  • Netflix

'Fragmentos de una mujer'

La pel·lícula de Kornél Mundruczó parla d'un tema encara tabú en la nostra societat i que necessita projectes que ho visibilitzin: el dol perinatal. 'Fragmentos de una mujer' segueix la dolorosa i dura experiència d'un matrimoni que s'ha d'enfrontar a la pèrdua d'un fill i les conseqüències mentals i emocionals que això els hi comporta. 

Estrena el 7 de gener

'Rocketman'

Les pel·lícules biogràfiques estan de moda i 'Rocketman' (2019), juntament amb 'Bohemian rapsody' (2018), són només dos exemples d'aquesta tendència creixent en el cinema. Basada en la vida d'Elton John, el director Dexter Fletcher ens presenta un film emotiu, fantasiós i musical de la vida del cantant anglès, que va tenir moltes alegries, i també molts excessos. Si voleu saber-ne més, podeu llegir la crítica extensa de Phil Semlyen. 

Estrena el 9 de gener

'Déjame salir'

Aquesta pel·lícula de terror va ser una de les grans sorpreses de l'any 2017, que va arribar a fer-se un lloc entre les nominades a millor pel·lícula als Oscars. El director Jordan Peele ens submergeix en un univers enigmàtic de rerefons social on res és el que sembla i la ment és clau. Si voleu llegir una crítica més extensa, Violeta Kovasics s'endinsa en aquest èxit, que és molt més que un film de terror. 

Estrena el 13 de gener

  • Amazon Prime

'Explota Explota'

El film musical dirigit per Nacho Álvarez ha sigut una de les poques pel·lícules que han pogut estrenar-se a les sales de cinema aquest any. 'Explota Explota' narra, a través de la discografia de Raffaella Carrà, la història d'una ballarina que desitja triomfar a la televisió espanyola en un moment encara molt marcat per la censura. 

Estrena el 25 de gener

NO T'HO PERDIS: Les 21 pel·lícules més esperades del 2021

Últimes notícies

    Publicitat