Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Fraternitat de Baix - Festes de Gràcia 2016
© Maria DiasFraternitat de Baix - Festes de Gràcia 2016

Les novetats de la Festa Major de Gràcia 2019

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Cada any esperem amb candeletes que arribin les Festes de Gràcia. Per a molts marquen el final de les seves vacances i per a d'altres és el tret de sortida. Sigui com sigui, és el gran esdeveniment de l'agost a Barcelona. Mentre esperem que arribi el dia, ja us podem avançar una mica d'informació.

El cartell

Del 15 al 21 d'agost, el barri de Gràcia celebra una nova edició de la seva Festa Major, sostenible, inclusiva i respectuosa. El cartell del 2019 és obra de l'artista Marina Sáez, que ha volgut reflectir els materials amb els quals es fan els guarnits dels carrers i les eines que s'utilitzen. Un simpàtic collage protagonitzat per ampolles, tisores i malles de refrescos.

Cartell de la Festa Major de Gràcia 2019
Cartell de la Festa Major de Gràcia 2019

El pregó

La Cristina Pandis, la Xènia Galtés, la Paola Manjón i la Noèlia Bautista són esportistes olímpiques amb discapacitat intel·lectual de l'equip de bàsquet acidH-Lluïsos i també seran les pregoneres de les festes d'aquest any, fent-les més inclusives que mai i amb les dones al centre de tot. En aquesta edició viurem per primera vegada La passada del Pregó, que es farà el 14 d'agost a les 17.30 hores. Es tracta d'un nou cercavila que sortirà de la Fundació Festa Major de Gràcia, amb els gegants, l’Àliga de Gràcia i les autoritats i que arribarà a la plaça del Sol on s’hi sumaran els participants del Toc d’Inici amb els músics de la resta de colles i junts aniran a la plaça de la Vila, on els músics tocaran junt amb els Timgrallers de Gràcia. Quan acabi la lectural del pregó, hi haurà el ball de gegants i de l'Àliga en honor de les pregoneres i les autoritats. 

Els carrers

Aquest any es guarniran 24 carrers, tres més que l'any passat –s'hi afegeixen el carrer de Lluís Vives, la plaça del Nord i el carrer Lluís Antúnez amb la placeta de Sant Miquel– i és la participació més gran des del 2001. Una altra novetat és la creació del Premi a l'accessibilitat, impulsat pel Districte de Gràcia i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, en col·laboració amb la Fundació Festa Major. 

Mapa dels carrers guarnits
Mapa dels carrers guarnits

#BCNantimasclista

Només sí és sí. A la plaça de la Revolució s'instal·larà, per tercer any, el punt d'informació de #BCNantimasclista i també hi haurà dues parelles d'informadores que aniran visitant els diferents espais de la festa. Al punt d'informació trobareu material amb recomanacions de com actuar davant de casos de violència masclista. Estarà obert els dies 15, 16 i 17 de 21.30 a 5 hores; els dies 18, 19 i 20 fins a les 4 de la matinada i el dia 21, de 21.30 a 2 hores. 

Sostenibilitat

Com altres anys, el got reutilitzable substitueix els gots d'un sol ús, però també s'ha demanat que els dinars i sopars populars als carrers facin servir plats, gots i coberts de material compostable. I per seguir amb la sostenibilitat de la festa, feu servir el transport públic! El metro funcionarà ininterrompudament des de divendres 16 d'agost fins al diumenge 18. 

Últimes notícies

    Publicitat