Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les parades 'anti-assetjament' arriben al Nitbus

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

El servei d'autobusos nocturns de la ciutat finalment apostarà pel servei de parades sota demanada de dones i menors d'edat. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) se suma a la llista (encara molt curta) de ciutats catalanes que ja han pres mesures contra l'assetjament. Terrassa i Tarragona han sigut les primeres a Catalunya a permetre que les dones puguin baixar el més a prop possible dels seus destins a través de parades intermèdies, encara que no siguin parades programades dins la línia nocturna. Reduir la distància fins a casa i donar seguretat a les usuàries i als menors són els  objectius d'una iniciativa que ja fa temps que s'ha implantat a altres poblacions espanyoles i europees. València també està disposada a estudiar-ho, així com l'opció d'augmentar la freqüència de busos nocturns per evitar que l'espera a les parades sigui menor.

L'AMB posarà en funcionament la prova pilot de la mesura aquest dissabte 24 de febrer i de forma continuada tots els dies. Serviran d'assaig les línies de Nitbus N1 que connecta Zona Franca i Mercabarna i la línia N9 que connecta Tiana i Montgat amb la plaça Catalunya. Tant una com l'altra passen per zones no residencials amb un gran afluència de persones que es desplacen a peu.

Avisar el conductor i pactar quin punt pot ser el més segur per baixar serà l'única condició perquè es pugui efectuar la mesura.

Les xifres parlen per si soles i ens obren als ulls a una situació que es trobava totalment invisibilitzada. L'Associació Internacional del Transport Públic (UITP) ha fet públic que el 80% de les dones tenen por de ser assetjades al transport públic i que la gran majoria d'episodis d'assetjament no es denuncien. La mateixa AMB alerta que durant el dia el 66% dels usuaris són dones; en canvi, durant la nit, només representen el 47% dels ocupants. Voldrà dir alguna cosa?

Vídeo: testimonis de dones d'arreu del món que han patit algun episodi d'assetjament mentre anaven amb tren, autobús o metro.

Public Transport for Women - #PT4ME"We have to do something about it": vídeo de testimonis d'assetjaments patits al transport públic

Últimes notícies

    Publicitat