Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pare i filla passejant agafats de la mà
Shutterstock

Les propostes de la Generalitat per a la sortida dels nens al carrer

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Es relaxen les mesures de confinament per a la canalla i a partir del 27 d'abril es permetrà la sortida d'infants i adolescents al carrer, tot i que l'estat d'alarma encara durarà fins al 9 de maig, segons han anunciat des del govern espanyol. Des de la Generalitat, Salut ha dissenyat el Pla de sortida al carrer, que recull les següents mesures:

Qui pot sortir i en quines franges horàries?

Podran sortir infants i adolescents de 0 a 16 anys acompanyats amb el familiar adult amb qui convisquin (a partir de 16 anys ho podran fer sols, però amb una autodeclaració responsable que també han de dur els adults). Fins als 6 anys, l'hora sortida permesa és de les 12 a les 14 h (menors de 3 anys han d'anar en cotxet); de 6 a 16 anys, entre les 16 i les 18 h i majors de 16 anys, de 18 a 20 h.

Els nuclis familiars podran sortir juntes i les persones que han estat diagnosticades amb el virus o hi hagin tingut contacte o símptomes, hauran de romandre a casa.  

Què es pot fer en les sortides? 

No es pot anar a parcs i espais de jocs infantils, ni utilitzar equipaments lúdics com gronxadors, però sí que es podrà fer ús de jardins públics oberts, sempre que quedin dins del quilòmetre de distància del domicili. No es permet l'ús de transport públic ni vehicle privat per al desplaçament. En les sortides, no es pot menjar ni consumir begudes i els infants encara no poden entrar a comerços per evitar aglomeracions.

No es permet organitzar trobades al carrer ni el contacte físic (abraçades, petons ni encaixades). En cas de trobades casuals amb persones conegudes, cal mantenir una distància de 2 metres i que la trobada no s'allargui més de 10 minuts. 

Sempre cal mantenir la distància de seguretat de 2 metres respecte d'altres persones (entre el nucli familiar no és necessari); s'aconsella caminar per la dreta. 

Mesures de protecció

Abans de sortir de casa i en tornar, cal rentar-se les mans amb aigua i sabó i solució hidroalcohòlica. També es recomana prendre's la temperatura abans de sortir, per comprovar que no es presenta febre (més de 37º, cal quedar-se a casa). 

L'ús de mascareta és obligatori per sortir a passejar per a tots els membres de la família (a excepció de canalla de 0 a 3 anys). Els guants no són necessaris.

Es recomana no utilitzar l'ascensor per accedir al domicili, és preferible utilitzar les escales. 

NO T'HO PERDIS: les iniciatives solidàries per afrontar el virus a Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat