Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Quadrícula de l'Eixample
Photograph: Shutterstock

Les superilles transformaran l'Eixample amb 21 carrers pacificats i 21 places noves

Està previst que les obres comencin el primer trimestre del 2022, després d'un concurs públic

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Si fins ara els models de superilles s'havien fet actuant en àmbits delimitats, com taquetes al mapa, l'Ajuntament de Barcelona vol fer un salt qualitatiu i vol que els canvis que es facin als barris de cara al futur siguin estructurals per tenir una ciutat "més pròxima, saludable, sostenible, segura i humana". 

Ara que les superilles del Poblenou, Sant Antoni i Horta "són experiències consolidades i ben valorades", segons el consistori, la propera actuació serà actualitzar el Pla Cerdà perquè és una zona amb molta contaminació ambiental (50 micrograms/m3 de mitjana l'any 2019, quan l’OMS recomana no superar els 40 micrograms/m3), i perquè acumula molt trànsit de vehicles que volen creuar la ciutat. El nou projecte vol que els veïns i veïnes de l'Eixample tinguin una plaça o un eix verd a 200 metres com a màxim.

Segons ha explicat el Govern en roda de premsa, el full de ruta per als pròxims deu anys preveu transformar 21 carrers en eixos verds –carrers pacificats amb més verd, espai de joc i amb preferència per als vianants– i generar 21 noves places als encreuaments. Amb això, s’aconseguiran 21 nous eixos verds, que suposaran 33 km pacificats (tres cops l’avinguda Diagonal); 21 places noves, que són 3,9 hectàrees; un de cada tres carrers de l’Eixample serà un eix verd.

Nous eixos verds a l'Eixample
Foto: Ajuntament de Barcelona

El primer pas del nou projecte

La primera actuació a l'Eixample durant el mandat d'Ada Colau serà llançat dos concursos públics que permetran fixar les bases d'aquest nou model de ciutat i que començaran per reconvertir en eixos verds els carrers de Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell i habilitar places als encreuaments: Consell de Cent / Rocafort, Consell de Cent / Comte Borrell, Consell de Cent / Enric Granados i Consell de Cent / Girona.

De la cruïlla a la plaça, a l'Eixample
Foto: Ajuntament de Barcelona

El Govern municipal invertirà 37,8 milions d’euros en aquestes primeres transformacions, dels quals 32,8 seran per a l’execució dels eixos verds i 5 per a les places, i està previst que les obres comencin durant el primer trimestre de 2022.

NO T'HO PERDIS: El millor de l'Esquerra de l'Eixample.

Més de Ciutats del futur

    Últimes notícies

      Publicitat