Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Enric Granados, Barcelona streets
Photograph: Maria DiasCarrer d'Enric Granados

Les terrasses d'Enric Granados tancaran una hora abans per reduir el soroll

En aquest carrer, considerat Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn, també es reforçarà la presència de la guàrdia urbana i els serveis de neteja

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Barcelona posa en marxa el pla per reduir la contaminació acústica al carrer Enric Granados. Aquest carrer, ple de bars i restaurants amb terrassa, es considera una Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn, una etiqueta que s'ha donat a alguns carrers de la ciutat i que forma part del Pla de Mesures contra la Contaminació Acústica 2022-2030. 

Així doncs, al carrer Enric Granados les terrasses nocturnes tancaran a les 23.00 h de diumenge a dijous i a les 24.00 h divendres i dissabte. Aquesta i la resta de mesures implantades per reduir el soroll només afectaran aquest cèntric passeig de l'Eixample, així com a les places del Sol i Revolució del barri de Gràcia. 

A part d'avançar l'horari de tancament de les terrasses, es considerarà el carrer d’Enric Granados zona saturada de terrasses i no es consolidaran cap de les terrasses extraordinàries vigents a 1 de gener de 2022. A més, el màxim de taules i cadires autoritzades al carrer serà l'actual -de manera que els bars no podran afegir taules i cadires extra a les seves terrasses- i es limitaran a 12 el nombre de mòduls permesos per terrassa.

També serà obligatori que les taules i cadires tinguin taps de silicona, que les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estiguin plastificades i que s’adaptin totes les llicències en règim transitori a l’Ordenança de Terrasses. Finalment, el pla preveu la limitació de concerts i esdeveniments al carrer d’Enric Granados.

A totes aquestes mesures, se li sumarà el reforç de la presència de la Guàrdia Urbana i dels serveis de neteja al carrer, així com l’establiment de plans d’inspecció específics, que vigilaran, entre altres aspectes com l'horari o l'aforament, que no s'utilitzin les façanes dels locals com a barres pel consum

Aquestes accions per reduir la contaminació acústica a Enric Granados és una resposta als resultats dels sonòmetres que es van instal·lar en aquest carrer, que van mostrar que s'hi supera de manera continuada en 3 decibels els límits permesos de nit. Es tracta d’una mesura puntual i concreta només en aquest carrer per tal de reduir l’impacte sonor que afecta durant les nits als residents de la zona.

NO T'HO PERDIS: Idees per celebrar el Halloween i la Castanyada a Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat