Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Najat el Hatchmi
Guillem Roset (ACN)Najat el Hatchmi

L’escriptora Najat el Hachmi serà la pregonera de les festes de la Mercè 2023

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va decidir personalment que l'encarregada d'obrir les festes de la ciutat havia de ser l'autora

María José Gómez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Col·laborador
María José Gómez
Publicitat

L’escriptora Najat el Hachmi (Beni Sidel, 1979) serà l’encarregada de fer el pregó de les festes de la Mercè 2023 en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona que tindrà lloc el 22 de setembre.

Instal·lada a Vic (Osona) des dels 8 anys, El Hachmi ha desenvolupat una obra literària amb ficció i assaig carregada d’experiències pròpies i de les tensions i contradiccions socials del món. Entre la seva obra de ficció destaca el seu debut 'L'últim patriarca' (2008), amb què va guanyar el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull; La caçadora de cossos (2011) i El lunes nos querrán (2021), que va rebre el premi Nadal.

"És un senyal a favor de la Barcelona literària"

Durant la roda de premsa de presentació, Jaume Collboni ha reconegut que l'elecció de l'autora ha estat una decisió personal i ha afegit que triar-la és "Fer-ho és un senyal a favor de la Barcelona literària, un senyal a favor de la Catalunya i l’Espanya diverses". L'alcalde també ha afegit que "És una persona que representa els valors de la nostra ciutat, de la diversitat, de les llibertats i la solidaritat i el compromís amb lluites compartides per la gran majoria de la gent de la nostra ciutat i del país, com és la lluita feminista".

En el seu torn de paraula en la roda de premsa, l'autora de 'Jo també soc catalana' ha dit: "No em ve al cap cap ciutat que pugui ser més literària que aquesta".

Per la seva banda, l’il·lustrador barceloní Chamo San és l’autor del cartell, que evoca un gran castell integrat per personatges, alguns imaginaris, representatius de la festa major. L’obra de San s’inspira en l’estètica dels anys 70 i els fanzines en blanc i negre, amb un traç detallista i minuciós.

Cartell Mercè 2023
Chamo SanCartell Mercè 2023

 NO T'HO PERDIS: Els 17 millors llibres per llegir aquest estiu

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat