Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'històric London Bar reobre avui de la mà dels Raluy

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

En un carrer Nou de la Rambla cada cop més degradat és una molt bona notícia que reobri el London Bar, una joia del modernisme i recer de la bohèmia. El London, fundat per Josep Roca i Tudó fa 107 anys, va tancar a causa de la mort de la seva propietària, Eli Bertrán, el maig del 2016. I el fet que crea il·lusió és que del local se n'ha fet càrrec, per voluntat i herència de l'antiga propietaria, en Carlos Raluy, creador del Circ Històric Raluy. Notícia bomba: aquest vespre aixeca la persiana. Avui ja hi podreu anar a fer la canya de després de la feina!

London Bar

El nou London Bar obrirà durant tot el dia, des del matí fins a la nit, i oferirà un servei de gastronomia funcional amb plats freds i tapes, tot amb producte nacional. El bar també oferirà un sucs naturals i vins de qualitat. A la nit, el bar oferirà un ventall ampli de cocteleria clàssica, i tots els combinats portaran noms vinculats al món del circ.

«Heretar el London ha sigut una gran sorpresa. Però val a dir que si no hagués estat per aquest bar, jo no m'hauria dedicat al circ», diu emocionat Raluy. Després de la Guerra Civil, el London va ser utilitzat com a lloc d'assaig i per fer petites actuacions de grans artistes de circ de l'època. També era punt de reunió: els artistes s'hi reunien després de fer les rondes pels despatxos dels agents artístics, concentrats al Xino. El pare de Raluy, Luis Raluy, n'era un espectador habitual i entusiasta. Fins al punt que quan el trio Keystone es va quedar coix, ell hi va entrar a la barra fixa. «El meu pare treballava a una fàbrica a Sant Adrià del Besós, i va ser l'avi de l'Eli qui li va dir: 'per què no vas a veure el circ Raluy?' Ho va fer i a partir d'aleshores va dedicar la seva vida al circ».

London Bar
London Bar i els Raluy

Nova etapa

L'entusiasme dels Raluy ara salta darrere la barra i ho volen fer "garantint l'essència i els valors del local vinculats a la cultura i el circ, per això seguirem fent-hi música i espectacle en viu". A la vegada oferiran una oferta gastronòmica funcional i cocteleria perquè "el London torni a despertar l'interès que mereix i torni a ser un lloc emblemàtic". Està previst, també, que el nou local incorpori un espai dedicat al Circ Històric Raluy, que rememori la història familiar i la del circ fundat el 1983. En aquest sentit, s’ha decidit crear un nou espai escènic per a espectacles de circ i varietats on ara hi ha ubicat el magatzem.

Amb 107 anys d'història, les parets del London Bar guarden converses entre artistes universals com Picasso, Gaudí o Machado, però també el pòsit de diverses dècades programant música en viu. I celebrem que torni!

Últimes notícies

    Publicitat