Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Hòstia, el Jäger català que et rebentarà el cap!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Les meves primeres ratafies les vaig prendre en un bar punk de Figueres, la Bodega Selva de Mar (El Punki pels amics). O sigui que em sento del tot identificat amb l'agressiva campanya comercial amb què ha nascut la ratafia L'Hòstia, del celler Can Virgili de Sant Miquel d'Olèrdola (creadors d'èxits de vi com el Xitxarel·lo o El Cabronet).

"Som una ratafia 'hardcore', una beguda dura, el nostre lema és ratafia o mort", explica en Miquel Verge, el director de màrqueting. "Fins al punt que la vam llançar el dia 13 de gener al mercat: que no és cap altre dia que Sant Hilari! Perquè volem que la gent se la foti d'un glop i agafi un bon gat", diu sense cap mena de complex.

Tota una declaració d'intencions per a un mam que té continent i contingut. Perquè, agafeu-vos, L'Hòstia –que podria tombar Quim Torra, expert en fires de ratafia – té 35º alcohòlics, en lloc dels habituals 26 o 29º d'una ratafia. "Aquesta no és la beguda que beuen les iaies després de dinar, aquesta és la beguda que volem que xumi la gent jove quan surt de festa", argumenta Verge, que vol que esdevingui "el Jägermeister català": "Una beguda d'herbes de bona qualitat organolèptiques que el jovent beu a xarrups i et pot fer caure de culs, si no vigiles".

Però... esteu promovent l'alcoholisme entre la joventut? "Venim a dinamitar la nit catalana", riu Verge, que revela que han buscat un 'packaging' amb la màxima agressivitat. Començant per "una ampolla comprada al sector farmacèutic, amb la X de verí ben grossa", i acabant per la mascota del producte: Mossèn Hilari, capgròs d'aires satànics que, segons la llegenda, va ocultar el secret del licor als nazis quan el van venir a robar a l'abadia de Montserrat, i avui va repartint hòsties de ratafia les discoteques per incendiar "el botiflerisme, el seny, la puta i la Ramoneta".

Mossèn Hilari us donarà l'Hòstia que us cal
Mossèn Hilari us donarà l'Hòstia que us cal
FOTO: Ratafia L'Hòstia

Tot plegat és molt punk i radical, sobretot la imatgeria: m'imagino amb 19 anys fent pogo en una casa okupa, amorrat a una ampolla XL de la X. "Home, que aquesta sigui una beguda molt dura no vol dir que no vulguem agradar des del punk rural fins al catalanet del Canet Rock, passant pel jovent millenial, i no per això suavitzarem el producte", raona.

Trobareu els punts de venda de L'Hòstia a la web d'aquest infernal i deliciós licor verd.


NO T'HO PERDIS: els 100 millors bars de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat