Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Línia K: la línia de metro literària de Barcelona

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

El Coll i La Teixonera, Fontana, Diagonal, Bellvitge, Espanya, Paral·lel, Liceu, Jaume I, Barceloneta i Llacuna. Aquestes són les parades de metro de la nova línia de Barcelona. És de color blau i en comptes de número té una lletra, la K de Kindle.

El llibre electrònic d'Amazon està darrere d'aquesta línia de metro virtual –juntament amb TMB– que passa per 10 parades de metro reals de Barcelona i que serveix com a excusa per recórrer la ciutat en clau literària i a través d'obres que tenen lloc a Barcelona i dels autors que millor l'han retratat.

La línia està basada en el llibre 'Barcelona Metro Literària', de Raúl Montilla, i on l'autor relata secrets literaris que estan relacionats amb cada parada de metro. Durant dues setmanes, us trobareu uns panells informatius a cadascuna d'aquestes parades, amb un petit fragment sobre la temàtica que si li ha assignat. Per exemple, Diagonal és 'La ciutat burgesa i dels premis Nobel', Fontana és 'Territori Rodoreda', al Paral·lel descobrireu 'La Barcelona canalla', a Espanya 'La muntanya dels prodigis' i a El Coll i La Teixonera entendreu perquè el seu capítol es diu 'La Barcelona que va estar sota la catifa'.

Barcelona Metro Literària
Barcelona Metro Literària
Kindle

Us podreu descarregar 'Barcelona Metro Literària' de forma gratuïta per a smartphones i tablets iOS i Android i, òbviament, per a Kindle, i també trobareu la versió en castellà.

La selecció de parades d'aquesta ruta ens vol apropar a una Barcelona diferent, plena de secrets i de coses que ni el barceloní més autèntic coneix, i que també mostri la diversitat literària i d'autors de la ciutat. Us trobareu amb mencions a Cervantes, a García Márquez, Carmen Laforet i a Vázquez Montalbán, però també a Carlos Zanón, Terenci Moix, Kiko Amat, Lorena Franco i Montserrat Roig. Un passeig sota terra per descobrir la ciutat i també autors i llibres que ompliran la vostra biblioteca.

Si encara us falten idees de quin llibre regalar aquest Sant Jordi, us hem fet una tria per temàtiques.

Últimes notícies

    Publicitat