Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Liquidació d'obra gràfica a Círculo del Arte per tancament

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Círculo del Arte, el club d'art i galeria ubicada al Born, tanca portes. Al llarg de 20 anys han exposat treballs d'obra gràfica i artistes contemporanis, entre els quals destaquen la fotografia de Carlos Saura, amb la memorable mostra España Años 50; els dibuixos de Günter Grass o els treballs de Vicente Rojo i Hugo Fontela.

"Primer vam crear Círculo Lectores –explica Hans Meinke, fundador del projecte– i després, amb el suport d'artistes que treballaven a Galaxia Gütenberg vam crear el Círculo del Arte, a imatge i semblança de les 'kunstverain', les associacions d'art alemanyes".

'El lirismo del alfabeto', de Rafael Alberti

La finalització del contracte de l'espai del Born, un antic magatzem de cereals del mercat, més el canvi de tendència del mercat de l'art i la situació política han conduït a la decisió del tancament del club, primer, i l'espai galerístic després, apunten. L'última exposició oficial ha estat la relectura de Tirant lo Blanc a càrrec de Francesc Artigau, que fins al març va despertar "un gran entusiasme entre la seva comunitat d'alumnes", diu Meinke.

'España Años 50', de Carlos Saura

El Círculo conserva un important fons, amb obres de Saura, Alberti, Goya, Dalí, Tàpies i Günter Grass, una col·lecció que se cedeix a institucions per a exposicions i fins al maig s'acomiaden d'amics i veïns amb diferents peces a la venda amb descomptes llaminers. Hi trobareu els díptics de lletres del projecte 'El lirismo del alfabeto', d'Alberti; la reinterpretació de mites de la cultura d'Eduardo Arroyo, amb qui iniciar la trajectòria la galeria; les litografies d'Eugènia Agustí i una bona selecció de llibres de l'editorial Steidl, editors de Robert Frank, entre d'altres.

'Aida', de Fernando Bellver

 

Últimes notícies

    Publicitat