Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'irlandés que va substituir el Pitarra tanca després de 4 mesos

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Amb el traspàs de l'emblemàtic Pitarra del carrer Avinyó ja va esclatar la polèmica. Després de 150 anys guardant l'essència i la memòria d'un temps en què el Pitarra era parada obligatòria d'intel·lectuals, artistes i escriptors; els interrogants sobre el que passaria amb el local eren inevitables. Es carregarien la rebotiga de l'escriptor? Què passaria amb els rellotges de les parets? I els quadres? La decoració irlandesa entraria per la porta gran amb follets verds i botes de fusta gegants? En aquell procés de traspàs molts polítics es van estirar els cabells per no haver catalogat amb anterioritat aquell local i ara està totalment desprotegit. 150 anys d'història quedaven en mans d'una franquícia que se'n sabia ben poc del que en faria i com ho faria. Només l'Ateneu Barceloní va poder intervenir i guardar la documentació de l'autor de la 'L'Esquella de la Torratxa' en el seu arxiu.

Després de 4 mesos, la persiana del pub irlandès ha tornat a baixar de forma indefinida i amb un cartell indicant que es traspassa. Quan hi truquem ens informen que el negoci i la seva llicència es traspassen per un milió d'euros i un lloguer mensual 20.000 euros. La curta vida de l''Irish Pub' obra nous interrogants i per les xarxes ja s'està tornant a interpel·lar l'Ajuntament perquè intenti conservar l'autenticitat i la memòria del lloc. A la vegada es qüestiona el pla restrictiu de l'Ajuntament pel que fa a l'obertura de negocis relacionats amb la restauració. Aquesta nova normativa podria estar fent revalorar els locals que ja estan en funcionament, fent que elspreus de lloguer i traspás siguin molt elevats i inaccessibles.

4 mesos per tornar a estar al mercat un local que era emblema del barri i de les lletres catalanes. Polèmica, petits incendis a les xarxes, l'Ajuntament al mig, un cartell de traspàs i gerres de cervesa a la rebotiga del Pitarra. Tot plegat molt digne de ser una paròdia del mateix Serafí.

Últimes notícies

    Publicitat