Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Llibreries i editorials s'uneixen contra de la cultura de la violació

Per
Marc Andreu
Publicitat

El 2018 apuntava maneres: reivindicacions a tort i a dret per empoderar la dona, festivals de cinema que es tenyien de negre en contra dels assetjaments i els carrers es van omplir per un 8 de març que no es recordava en anys. Tocàvem amb els dits l'èxit  d'haver inundat el país d'un discurs i d'una consciència del NO ÉS NO. Però el passat dijous es va passar del lila al negre. Una sentència per abús sexual i no per violació ens tornava a una realitat que, innocentment, crèiem estar canviant.

© Wikimedia

La cultura de la violació segueix viva i és precisament el que volen denunciar llibreries, editorials i professionals del món del llibre i altres agents culturals de Barcelona. Unint esforços sota el lema 'PROU CULTURA DE LA VIOLÈNCIA', programaran actes setmanals per visibilitzar l'absolut rebuig contra la sentència de La Manada i, d'aquesta manera, mantenir un to d'indignació i no de normalització. L'acte de presentació i primera lectura de la sentència en veu alta tindrà lloc avui a la llibreria Calders (Passatge Pere Calders, 9) a les 18 hores.

Una lectura col·lectiva en què tothom s'hi pot sumar i que de moment ja compta amb la presència de noms com Paula Bonet, Mireia Calafell, Carles Rebassa, Bel Olid, Anna Manso i molts altres. La Calders inicia el que vol ser un seguit d'actes indefinit, per diferents punts i llibreries de la ciutat i que està obert a noves propostes i idees. Tota la informació se centralitzarà a la pàgina de Facebook que han creat.

Últimes notícies

    Publicitat