Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Manuela Carmena, pregonera de les festes de la Mercè 2019

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Leticia Dolera, Marina Garcés, Javier Pérez Andújar, Andreu Buenafuente i Núria Gispert van ser els últims cinc pregoners i pregoneres de les festes de la Mercè. Ara ja sabem qui serà l'encarregada de donar el tret de sortida a les festes de la ciutat, el 20 de setembre des del Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, i la sorpresa ha estat majúscula! Manuela Carmena, exalcaldessa de Madrid i jutgessa emèrita serà la pregonera de la Mercè 2019.

Carmena es va llicenciar en dret l’any 1965. Fugint de la repressió política, es va traslladar a Barcelona un any després. Durant els anys que va viure a Catalunya va participar en la creació de l’associació clandestina Dones Democràtiques, junt a Montserrat Roig i Mercè Olivares.

A més, ja sabem també que Beirut serà la ciutat convidada de la Mercè d'enguany i el cartell de les festes és obra de Maria Corte, que presenta una Mercè negra amb un gran cabell d'on surten elements representatius de la festa –com instruments musicals–, de la ciutat –com la Dona i ocell de Miró– i on també hi ha espai per a la reivindicació, ja que hi apareix el vaixell d'Open Arms.  

Cartell de les festes de la Mercè 2019
Cartell de les festes de la Mercè 2019
FOTO: Maria Corte

Últimes notícies

    Publicitat