Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Maria del Mar Bonet inaugura el Barcelona Jazz Festival amb una big band

La cantant mallorquina n'enceta la 53a edició al Palau de la Música amb la Big Band Begues

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Té més anys de carrera que edicions el Festival de Jazz de Barcelona (que enceta la 53a) i, al contrari d’altres companys de generació, no fa cap pensament de retirar-se. Maria del Mar Bonet té tots els galons per protagonitzar una magnífica inauguració en clau jazzística al Palau de la Música, el 20 d'octubre, acompanyada per la Big Band Begues, amb direcció i arranjaments de Toni Cuenca. Bonet ja ha cultivat el jazz durant la seva trajectòria: 'Jim' ("no em porta mai les flors que prefereixo") és del 1979, però també ha interpretat Gershwin, i ara ens oferirà el Mediterrani a ritme de swing.

Grans noms

A partir d’aquí i fins a la primavera, les mil i una formes de jazz existents aniran desfilant per escenaris com el del Palau, el Conservatori del Liceu, la sala BARTS, el Milano i el Harlem, entre altres espais de la ciutat. Avishai Cohen, Kenny Garrett, Vijay Iyer, Cécile McLorin Salvant, Maria Schneider i Chucho Valdés són alguns dels grans noms del programa, als quals s’han sumat recentment Richard Bona, Cimafunk, José James, Sílvia Pérez Cruz i Madeleine Peyroux.

Estrenes i comiats

A més, el festival acull també el cicle de flamenc De Cajón!, amb Antonio Carmona, Estrella Morente, Dorantes i Chano Domínguez-Diego Amador i la presència estel·lar de Miguel Poveda al concert de Tomatito. La Locomotora Negra s’acomiadarà –ara sí– al Palau de la Música, Marco Mezquida presentarà el seu nou disc i Andrea Motis estrenarà el seu espectacle 'Guitar storm'. 

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya el 2021

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat