Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Miraestels al rescat', escultures solidàries amb els refugiats

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

El mar, tan fotogènic en l'estació estival, segueix sent un focus de dolor i tristesa per efecte d'una Europa incapaç de trobar sortida al problema dels refugiats, que perden la vida al Mediterrani. La botiga Pilma i el projecte Miraestels de l'artista Robert Llimós, en col·laboració amb diferents dissenyadors i il·lustradors, s'han unit pel projecte 'Miraestels al rescat' en solidaritat amb Proactiva Openarms.

Claret Serrahima, Lyona, Cristina Daura, Maria Corte, Júlia Solans i José Luis Merino han intervingut una versió de l'escultura de Llimós, cadascú amb el seu estil, i aquestes s'exhibiran a la botiga de disseny de la Diagonal; les peces, que són obra única, estan a la venda a través de subhasta (el preu de sortida és de 600 euros i el valor aproximat és de 1200-1500 per peça). Els beneficis que se n'obtinguin aniran destinats a l'ONG que treballa activament pel rescat de persones al mar Egeu i el Mediterrani Oriental.

El 'Miraestels' segons Cristina Daura
El 'Miraestels' segons Júlia Solans

La història del Miraestels és llarga: la fundació J. Llorens Artigas va convidar amics de Joan Brossa a homenatjar el poeta a través d'una escultura i Robert Llimós, inspirant-se en el poema 'Saltamartí' (1968), va donar vida a la figura, una metàfora de com l'individu sempre torna a posar-se en peu. Les que suren al Port Olímpic, al davant del Maremagnum, són dues figures de poliester i fibra de vidre que s'aixequen fins a tres metres i mig, i van ser instal·lades al Port l'any 2010. Recentment, el Museu Marítim va decidar una mostra a les altres escultures que completen la sèrie, 'El caminant' i 'Sabates tallades'.

© Miraestels

Últimes notícies

    Publicitat